Özdilek

Spor

Kartepe Belediyesi’nden 70 okula spor malzemesi yardımı

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2016-2017 Yılı Kartepe’de bilim, kültür, sanat ve spor etkinlikleri için bir tanıtım toplantısıyla birlikte, orta ve lise düzeyinde eğitim veren okullara spor ve eğitim malzeme ya

28 Kasım 2016 Saat: 20:52
Kartepe Belediyesi’nden 70 okula spor malzemesi yardımı
Kartepe Belediyesi’nden 70 okula spor malzemesi yardımı

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına, İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, Gençlik Hizmetleri  Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz, meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Salonda bulunan öğretmenlerin  Öğretmenler Günü’nün  bir kez daha kutlanmasıyla başlayan lansman, Kartepe Belediyesi kültür, sanat ve spor etkinliklerinin tanıtımı için hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Video gösteriminde Kartepe Belediyesi’nin hizmete sunduğu ve Kartepeliler tarafından takdir görmüş; kültür, sanat ve spor etkinliklere yer verildi.

Video gösteriminin ardından konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan; “İnsanların dünyada bir araya gelmesini sağlayan tek bir eylem vardır ve bunun adı gerçek bir barış projesi olan spordur. Okul spor kulüplerimize ve sportif faaliyetlere yaptığı katkılardan dolayı Kartepe Belediye Başkanım Sayın Hüseyin Üzülmez’e, İl Müdür Vekilime, çocuklarımızı spora yönlendiren okul müdürlerimize, beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarıma ve bu kadar ders yoğunluğu arasında çocuklarını spora yönlendiren velilerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Demirci: Eskiden Belediyeler toprağın altına ve üstüne yatırım yaparlardı

Ardından  konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci ise; “Kartepe Belediyemiz  henüz çok genç bir belediye olmasına rağmen en temel ihtiyaçları bölgeye kazandırabilmek için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Eskiden belediyeler toprağın altına ve üstüne bir şeyler kazandırabilmek için çalışırlardı. Ama görüyoruz ki Kartepe Belediyesi toprağın altına ve üstüne yaptığı çalışmaların yanında geleceğe de yaptığı yatırımlar ile gönüllerimizi kazanıyor. Bu azim ve olağanüstü çalışma gayretinden dolayı başta Belediye Başkanımız  Sayın Hüseyin Üzülmez’e sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi.

Üzülmez : Gelişmemizi istemeyenlere inat daha çok üreteceğiz

Son konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğinin altını çizerken; “

Ülkemiz hiç kuşku yok ki son yıllarda, tüm dünyanın dikkatini çeken bir gelişim ve değişim süreci yaşıyor. Elbette bu hızlı yükseliş, dost olan milletleri mutlu ediyor. Lakin üzülerek şunu da söylemek gerekiyor ki yüzlerce yıllık emellerinin, hayallerinin yıkılmasından korkanların da alçakça saldırılarına maruz kalıyoruz. 15 Temmuz günü yaşadıklarımız ve yıllardır yaşatılan terör iklimi ile ülkemizin bu hızlı gelişiminin önüne engeller çıkarmaya çalıştılar. Şunu bilmiyorlar ve anlayamıyorlar ki, bu millet asla ama asla kimseye boyun eğmedi ve bundan sonra da  eğmeyecek. 

Her konuda gençlerimizin yanındayız

Geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın bilinçli birer birey olarak yetişmeleri geleceğimizin en büyük teminatı olacak. Bu gelişimde en önemli etkenlerden olan bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında gerekli çalışmaların yapılması çok  önemli. Bu konuda başta hükümetimiz olmak üzere, bizler de yerel yöneticiler olarak üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık ve bundan sonrada en büyük hedeflerimiz bu yönde olacaktır. Tiyatro, konser gibi sanatsal faaliyetlerden tutun da, kültür gezileri, konferanslar, seminerler, bilgi yarışmaları, gençlik kampları, sportif müsabakalar, festivaller, spor okulları, bilgi evleri, bisiklet dağıtımları ve yolları , spor malzemesi ve zeka oyunları seti gibi malzeme yardımlarımıza  kadar, çocuklarımızın, gençlerimizin ruhsal ve fiziksel gelişim süreçlerinde ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında oluyoruz.

Türkiye’ye örnek gösterilen projelerimiz var

Geliştirdiğimiz onlarca proje; Alo Evlat Hattı gibi, Atla Terapi Merkezi gibi, Mobil Turizm rehberi gibi, ülkemizde örnek gösterilmekte ve birçok kurum ve kuruluştan ödüller almakta. Ama hiç kuşkusuz en büyük ödül iyi yetişmiş çocuklarımız gençlerimiz olacaktır. Bizler onlara hizmet etmekten çok mutluyuz ve inancımız odur ki bizlerin güvenini boşa çıkarmayacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm katılımcılara teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.  

Program Koktey ile sona erdi

Konuşmaların sonunda  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e okul sporlarına ve sporculara yaptığı katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. Salon programının sona ermesiyle birlikte tüm katılımcılar  kokteyl salonuna geçtiler.

Burada da Kartepe Belediyesi’nin,  Kartepeli öğrenciler için hazırlamış oldukları zekâ oyunları setleri, futbol, voleybol, basketbol topları, formalar ve spor malzemelerinin  Kartepe genelindeki  ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim veren yetmiş okula dağıtımları yapıldı. Başkan Üzülmez tarafından sembolik olarak okul müdürleri ve öğrencilere takdim edilen malzemeler, daha sonra okul yetkililerin imzası ve tutanak karşılığında  alınarak okullarına götürüldü. Öğrenci ve öğretmenlerin mutluluklarının gözlerinden okunduğu kültür lansmanı ve malzeme dağıtım töreni Kartepe Belediyesi’nin hazırladığı kokteyl de edilen keyifli sohbet ile son buldu.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat