Özdilek

Siyaset

Kartepe Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Kasım Ayı toplantısında 8 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

2 Kasım 2016 Saat: 16:42
Kartepe Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Toplandı
Kartepe Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis üyeleri; Nurdane Erişti, Sefer Yıldız, Mine Koç ve Nezih Yılmaz sağlık nedenleri ile Eylül ayı toplantısına katılmazken, Kartepe Belediye Meclis Toplantısı şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlendi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Meclis Toplantısı açılış konuşmasında; Kasım ayında kutlanan önemli ve gün haftalardan  10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve  24 Kasım Öğretmenler Gününe değindi. Başkan Üzülmez, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Yüce Meclisimizin huzurunda şimdiden minnetle ve rahmetle anıyoruz. Aynı şekilde hepimizin hayatının en önemli parçalarından biri olan sevgili öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de bu ay içerisinde kutlayacağız. Bu vesile ile hayatta olan öğretmenlerimize sağlık, huzur ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de  rahmet ve şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Başkan Üzülmez ‘in toplantıyı başlatmasıyla birlikte oylamaya sunduğu bir evvelki meclis tutanak özeti oy birliği ile kabul edildi.  Yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ardından,  Kasım Ayı Meclis Gündemindeki;  “Uzunçiftlik 565 ada, 9 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği”, “Suadiye bölgesinde sanayi olarak planlanan alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği”, “Evde bakım hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Belediyemiz arasında işbirliği yapılması ve protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi”, “Belediyemize ait Sarımeşe, 761 ada, 1 parsel, 3443,53 m2 yüzölçümlü taşınmaz içerisinde 42,04 m2 belediye hissesinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İsu Genel Müdürlüğüne tahsisi” gibi maddeleri tek  tek oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Arat’ın Yerine Çakır Seçildi

Kartepe Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında, gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından, Kartepe Belediyesi Encümen Üyeliğinden istifa eden Meclis Üyesi Zafer Arat’ın yerine kapalı oylama ile seçim yapıldı. CHP grubu adayının Musa Kazım Ejderoğlu , Ak Parti grubu adayının  Murat Sabri Çakır olduğu seçimin sonucunda encümen üyeliğine, oy çokluğu ile kalan süre tamamlanıncaya kadar Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Murat Sabri Çakır seçildi.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat