Özdilek

Kültür/Sanat

Kartepe 23 Nisanı Kutladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kartepe İlçesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 91’inci yıldönümü kutlamaları Derbent Stadı'nda kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile coşku içinde gerçekleştirildi. Törenlerde kız erkek gösteri gruplarının başarılı performansları ile renklendirdiği gösteriler büyük beğeni topladı.

 

Kutlamalar sabah kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Kaymakam Mustafa Ünaldı, Garnizon Komutanı Jan. Üstğm Serkan Esen, Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Emniyet Müdürü Yüksel Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri Yüce Önder’e saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudular. Kaymakamlık önünde ki çelenk sunma töreni ardından ilçe protokolü Derbent Stadı'na geçti. Kartepe İlçesindeki 23 Nisan kutlama programı, ilçe protokolünün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Kaymakam Mustafa Ünaldı, Garnizon Komutanı Jan. Üstğm. Serkan Esen, Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Toprak, daire müdürleri, belediye yetkilileri, belediye meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşti. Bayram coşkusunu çocuklarla birlikte yaşamak isteyen Kartepeliler tribünlerdeki yerini de aldılar.

 

İstiklal Marşı’nın okunması ardından miniklerin hazırladığı gösteriler ebeveynlerinin alkışları arasında ilgiyle takip edildi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, bu bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğine dikkat çeken konuşması ardından öğrenci konuşmaları, andımızın hep birlikte okunması ile kutlamalara devam edildi. 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde ilçede Kartepe Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından hediyeleri verildi.

 

Tören Geçişi ile devam eden kutlama programı Kartepe Belediyesi Karate Takımı gösterisi, Halk Eğitim ve Pakmaya İ.Ö.O. öğrencileri işbirliğiyle hazırlanan halk oyunları ekibi gösterileri ile devam etti. Kutlamalarda Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı'nın gösterileri ardından kız erkek gösteri gruplarının sahne aldı. Bütün öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen final gösterisinde ise Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri havai fişekler arasında çocuklar tarafından dalgalandırılırken gösteri gruplarının coşkusunu tribünlerde alkışları ile destek verdiler. Tören sonunda protokol kutlama komitesini tebrik etti.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Küçük erkekler futbol turnuvasında üçüncü olan Rahmiye İ.Ö.O., yıldız erkekler futbol turnuvasında üçüncü olan Dürdane Özdilek İ.Ö.O., yıldız kızlar futbol turnuvasında üçüncü olan Dürdane Özdilek İ.Ö.O., yıldız erkekler voleybol turnuvasında üçüncü olan Balaban İ.Ö.O., yıldız kızlar voleybol turnuvasında üçüncü olan Pakmaya İ.Ö.O., küçük erkekler krosta üçüncü olan Derbent İ.Ö.O., küçük kızlar krosta üçüncü olan Derbent İ.Ö.O., yıldız erkekler krosta üçüncü olan İstasyon İ.Ö.O., yıldız kızlar krosta üçüncü olan Rabak İ.Ö.O. ödüllerini Belediye Başkanı Şükrü Karabalık verdi.

Küçük erkekler futbol turnuvasında ikinci olan Dürdane Özdilek İ.Ö.O., yıldız erkekler futbol turnuvasında ikinci olan Fürsan İ.Ö.O., yıldız kızlar futbol turnuvasında ikinci olan Pakmaya İ.Ö.O., yıldız erkekler voleybol turnuvasında ikinci olan Derbent İ.Ö.O., yıldız kızlar voleybol turnuvasında ikinci olan Leyla Sarıgöl İ.Ö.O., küçük erkekler krosta ikinci olan Rahmiye İ.Ö.O., küçük kızlar krosta ikinci olan İstasyon İ.Ö.O., yıldız erkekler krosta ikinci olan Rahmiye İ.Ö.O., yıldız kızlar krosta ikinci olan Rahmiye İ.Ö.O. ödüllerini Garnizon Komutanı Jan. Üstğm. Serkan Esen verdi.

Küçük erkekler futbol turnuvasında birinci olan Derbent İ.Ö.O., yıldız erkekler futbol turnuvasında birinci olan Şevkatiye İ.Ö.O., yıldız kızlar futbol turnuvasında birinci olan Derbent İ.Ö.O., yıldız erkekler voleybol turnuvasında birinci olan Pakmaya İ.Ö.O., yıldız kızlar voleybol turnuvasında birinci olan Derbent İ.Ö.O., küçük erkekler krosta birinci olan 17 Ağustos İ.Ö.O., küçük kızlar krosta birinci olan 17 Ağustos İ.Ö.O., yıldız erkekler krosta birinci olan 17 Ağustos İ.Ö.O., yıldız kızlar krosta birinci olan Eşme İ.Ö.O. ödüllerini Kaymakam Mustafa Ünaldı verdi.

Benim dünyam 23 Nisan konulu resim yarışmasında Dürdane Özdilek İ.Ö.O. 2/A sınıfı öğrencisi Deniz Efe Güngör birinci, Osmangazi İ.Ö.O. 2/A sınıfı öğrencisi Ahmet Yiğit ikinci, Dürdane Özdilek İ.Ö.O. 2/B sınıfı öğrencisi Mustafa Özmen üçüncü oludu. Benim dünyam 23 Nisan konulu şiir yarışmasında Dürdane Özdilek İ.Ö.O. 8/B sınıfı öğrencisi Betül Dilek birinci, Fürsan İ.Ö.O. öğrencisi Elif Akgün ikinci, Dürdane Özdilek İ.Ö.O. 7/B sınıfı öğrencisi Betül Pestil üçüncü oldu. Şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat