Özdilek

Güncel

Karla gece mücadele başlıyor

Büyükşehir Fen İşleri, 155 araç ve 315 personeli ile gece gündüz karla mücadelesini sürdürüyor

11 Aralık 2013 Saat: 15:44
Karla gece mücadele başlıyor
Karla gece mücadele başlıyor

Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla geceden sabaha Büyükşehir’in Fen İşleri ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yaptı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son yılların en yoğun kar yağışı nedeniyle ekipleriyle alarma geçti. Kar yağışı öncesinde Fen İşleri Dairesi’ne bağlı 155 araç ve aralarında mühendis ve teknikerlerin de bulunduğu 315 kişilik dev kadroyu Kocaeli’nin dört bir yanına konumlandırdı.

 

KARTEPE VE UMUTTEPE

Kocaeli’de dün akşam saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde şiddetini arttırarak aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla kimsenin yolda kalmaması ve mağdur olmaması için gece boyunca çalışmalar aralıksız devam etti. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Kocaeli’nin yüksek rakımlı bölgeleri Umuttepe ve Kartepe’de iş makineleri yol açma, personel de kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Kent genelinde yapılan çalışmalarla ana arterlerin de sürekli açık kalması sağlandı.

 

KÖY YOLLARI DA AÇIK

Büyükşehir Belediyesi büyük bir ekibini de Kocaeli’nin köylerine seferber etti. En kalabalık ekip, Kocaeli’nin en çok köyü bulunan Kandıra ilçesinin yüksek kesimlerinde sabaha kadar çalışmalarını sürdürdü. Diğer ilçelerin köylerinde de birer ekip hazır bulundu.

 

 

Büyükşehir ayrıca D-100’ün üzerindeki üç büyük yaya köprüsünde de kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalarda yaklaşık 20 kişilik ekip yer aldı. Bir saat süren çalışmalar neticesinde karla kaplanan köprüler açılarak güvenli hala getirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat