Özdilek

Kültür/Sanat

Karda Mahsur Kalan Vatandaş Kurtarıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Baraka evinde kar nedeniyle mahsur kalan Arif Tarı adlı yaşlı vatandaş Büyükşehir ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli ‘nin yüksek yerlerinde etkili olan kar yağışı sonrası aldığı önlemler sonucu vatandaşların mağdur olmamasını sağlamıştı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Başiskele İlçesi Servetiye Karşı Köyü’nde bir vatandaşın barakasında mahsur kalmasına neden oldu. Evinden 5 Kilometre uzaklıkta bulunan yaz mevsiminde kullandığı barakada kar nedeniyle mahsur kalan Arif Tarı isimli vatandaş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına ait iş makinelerin yolları açması sonucu mahsur kaldığı yerden kurtarılarak ailesine ulaştırıldı.

Barakada Mahsur Kaldı

Büyükşehir Belediyesi 13 farklı bölgede timler halinde oluşturulan 202 personel, 107 araçla karla mücadeleye devam ediyor. Karla kaplı yollara anında müdahale ederek 24 saat görev yapan ekipler Servetiye Karşı Köyü’nde yaşlı bir vatandaşı kurtardı. Yakınlarının telefonla iletmeleri sonucunda olay yerine gelen ekipler, Arif Tarı adlı vatandaşın yaşadığı evinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir barakada olduğunu öğrendi.

1 Metreye Ulaşan Karla Mücadele

Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürü Murat Balaban’ın koordinesinde yol açma çalışmalarına başlayan ekipler, Arif Tarı ile telefonla son durumunu kontrol etmek için irtibatı kesmedi. Erzakının da bitmek üzere olduğu haberi alınan mağdur vatandaşın kurtarılması için olay mahalline ekipler seferber edildi. Yaşlı vatandaşın bulunduğu barakaya giden yolun yaklaşık 1 metreye ulaşan karla kaplı olması edeni ile yoğun çaba sarfedildi. Grayder ve kar küreme aracı Soğuksu yolundan başlanarak yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucu Arif Tarı’ya ulaşmayı başardı.

“Erzağım Bitmek Üzereydi”

Ekipleri karşında gören Tarı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çok teşekkür etti. Tarı, 10 Aralık Cuma günü evinden ayrılıp zaman zaman kullandığı barakasına geldiğini belirtti. Ardından kar yağışının daha da arttığını söyleyen Tarı, ertesi gün de yolların kapandığını ve erzakının çok az olduğunu ifade etti. Tarı, bu süre zarfında yakınlarının Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştığını açıklayarak ekiplerin çok kısa sürede yolu açtığını kaydetti.

Yüksek Yerlerde Kar Bulunuyor

Geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli genelinde etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yüksek kesimlerde bulunan köylerde 1 metreyi bulan kar kalınlığı halen bazı köylerde etkisini sürdürmekte. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Ekipleri karın ilk yağdığı günden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürdü ve köy yollarının açık olmasını sağladı.

Ekipler Kara Kışa Hazır

Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ise Kartepe İlçesi’nde özellikle yüksek kesimlerinde kış aylarında yoğun kar yağdığını ifade ederek bu tarz olumsuz hava şartlarına hazırlıklı olduklarını belirtti. Servetiye Karşı Köyü’nde yaşanan olaya da bizzat katıldığını ifade eden Akman, “Personelimiz fedakârca karla kaplanan yolu 2 saatte açmayı başardı. Mağdur vatandaşımızı mahsur kaldığı yerden kurtardık. Herhangi bir üzücü vaka olmadığı için çok mutluyuz. Kış aylarında 24 saat süreyle karla mücadele ekibimiz görev yapacak” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat