Siyaset

Karayollarında çok sıkı denetim

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon toplantısında konuştu.

11 Ekim 2013 Saat: 16:52
Karayollarında çok sıkı denetim
Karayollarında çok sıkı denetim

Vali Topaca, bayram tatilinde trafikteki yoğunluk dikkate alınarak, karayollarının ilimiz sınırları içindeki bölümlerinde bütün çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.Topaca, “10 gün süreyle karayollarında trafiğin yavaşlamasına neden olan bütün çalışmalar durdurulmuştur. D-100, D-130 ve Kandıra yolundaki  çalışmalara  ara verildi” dedi.

SİLAHLI SEVİNCE HAYIR

Her yıl iki kez düzenlenen  Karayolları, Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantılarının bu yılki ikinci oturumu gerçekleşti. Valilik 100 ncü Yıl Toplantı salonundaki toplantıya  Vali Ercan Topaca’nın yanı sıra  İl Emniyet Müdürü  Hulusu Çelik,  İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, vali yardımcıları, ilgili daire müdürleri katıldılar. Vali  Ercan Topaca, bayram günlerinde gelişi güzel silah atışına karşı da her türlü önlemin alındığını söyledi, “Meskun mahallerde silah atanlar mutlaka cezalandırılacak” dedi.  Topaca bu konuda halkın da hassasiyet göstermesini istedi.

55 EKİP DENETİM YAPACAK

Toplantıda konuşan Trafikten Sorumlu  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Taşkın Geçer,  2012 yılında  ilimizde  polis noktalarında 41 bin denetim yapıldığını,  2013 yılının ilk dokuz aylık döneminde  denetim sayısının 126 bine ulaştığını söyledi. Jandarma bölgesinde de trafik denetimlerinin artarak devam ettiğini söyleyen Geçer, “2013 yılında  22.600 araca toplam 1 milyon 250 bin TL tutarında para cezası kesildi. Günde ortalama 120 noktada denetim yapılıyor” dedi.

Emniyet Müdür yardımcısı Geçer, bayram günlerinde  il genelinde 55 ayrı ekibin  sürekli trafik denetimi  yapacağını da açıkladı.

VALİ’DEN UYARI

Toplantının sonunda Vali Ercan Topaca şu uyarıyı yaptı:

“- Emniyet kemeri takılması ve hız sınırlarına uyulması konusunda  gerekli denetimler için ilimizde bir kurul oluşturuldu.Bu kurul gereğini yapıyor. Ancak emniyet kemerini polis zoruyla takmak önemli değil. Herkesin emniyet kemerinin kendi güvenliği için gerekli olduğunu bilmesi gerekir. Arka koltukta oturanların bile kemere ihtiyacı var. Halkımızın bu konuya hassasiyet göstermesini, arabaya bindeği anda önce emniyet kemerini kendi güvenliği için takmasını  istiyoruz. Özellikle anne babaların bu konuda çocuklarına örnek olmaları gerekiyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat