Özdilek

Siyaset

Karayalçın Sosyal Demokrasi Dersi Verdi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Eski Sosyal Demokrat Halk Parti Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın, CHP Kocaeli Teşkilatı’nı ve yeni yönetimi ziyaret etti.

CHP İl Binası'nda Kuşkan ve yeni yönetimiyle bir araya gelen Karayalçın, "Gençlerin alacağı Seçmen iktidara hazır bir CHP fotoğrafı görmeli. Bu fotoğraf içinde çok çaba harcamalıyız” diyen Karayalçın yeni yönetime de çalışmalarında başarılar diledi.

     CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği Sosyal Demokrasi Seminerleri geçtiğimiz gün  Oyun İstasyonu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen  seminerin ilk  konuşmacısı olarak katılan Eski Sosyal Demokrat Halk Parti Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın oldu. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Umur Bakkal, “Bu partinin yarınlarında görev aldığımızda, eğitimli, bir kentin nasıl yöneticiliğini, sosyal demokrasinin ne olduğunu bilen bunu iyi değerlendirebilen gençler olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu proje bizim hayalimizdi. Bunu başarmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

     Umur Bakkalın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Murat Karayalçın, "CHP Kocaeli Gençlik Örgütü’ne bu çalışmayı yaptıkları için teşekkür ediyorum. Sosyal demokrasi, eşitlikçi ve özgürlükçü bir düzen arayışıdır. Ancak sosyal demokrasinin tanımlamasında kullanılan 3. kavramı da dile getirilmeliyim. Eşitliğin ve özgürlüğün sağlanmasında dayanışma gerekmektedir. Koskoca ideolojiyi bu üç kavramla tanımlamak kuşkusuz yeterli değildir. Kamu alan, kamu çıkarı, saydamlık, katılımcılık gibi çok sayıda sözcük vardır. Demokratik Sol, sosyal demokrasi ve demokratik sosyalizm, sosyalist enternasyol sözlüğünde aynı anlamda kullanılmalıdır. Sosyalist enternasyol anlayışta iki parti türü var. Bunlardan birincisi Marksist kökenden gelen işçi sınıfı partileridir, diğer partiler ise emperyalizme karşı direnmiş, Cumhuriyetçi partilerdir. Birinci gruba Alman Sosyal Demokrat Partileri'ni verebiliriz. Sosyal demokraside yer alan bir diğer kavramda halkçılık kavramıdır. Bu kavramın mutlaka sol bir içerik taşıması gerekmiyor. Halkçılık birçok sınıfın bir araya getirildiği siyasi hareketin adıdır. Sağda olabilir solda olabilir. Demokratik ya da Faşist anlayışta getirebilir. CHP'nin lanse ettiği halkçılık kavramı ise solcu, ilerici bir değer taşımaktadır. CHP'nin 6 okunun sol değerlerle uyum sağlayıp sağlamadığı çok tartışılmıştır. Kimileri sol değerlerle örtüşmediğini savunmuştur. Ahmet Taner Kışla'lı diyor ki CHP 3 oku liberal nitelik diğer 3’ ü sol nitelik taşımaktadır. CHP bu iki kimliği de eş zamanlı taşımaktadır. Ama bunların ötesinde CHP için önem taşıyan konu yurttaş bireydir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat