Özdilek

Siyaset

Kararlarımızı konuşarak alalım

Büyükşehir Belediyesinin yerel seçimlerin ardından ilk belediye meclisi dün Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu salonunda gerçekleştirildi.

12 Nisan 2014 Saat: 17:18
Kararlarımızı konuşarak alalım
Kararlarımızı konuşarak alalım

İlk mecliste 1 ve 2’inci başkanvekili, Encümen üyeleri, Katip üyeler, ihtisas komisyonları ve birlik üyeleri seçimler yapıldı. İlk mecliste 64 AK Parti, 15 CHP ve 3 MHP üyesi hazır bulundu. Mecliste Karaosmanoğlu’nun birinci vekilliğine Nevzat Doğan, ikinci başkanvekilliğine ise Adnan Köşker seçildi.

Önümüzdeki dönem en iyi kararları ve en iyi hizmetleri birlikte yapmayı istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Burası bir şehir merkezi, her geçen gün önemi artıyor. Halkın karşısında önemli bir görev üstlendik. Bu görevler bize bir emanet, süresi belli. Herkesin problemlerini çözmek zorundayız. Bu süre içerisinde tüm beynimizi ve gönlümüzü kente vererek nasıl faydalı olabiliriz, nasıl çözebiliriz bu hepimizin derdi ve problemi bu olmalıdır. Çözüm olanaklı olacağız. Her türlü görüşümüzü bu mecliste açık açık ifade edeceğiz. Meclise gelmeden gündemi çalışmalıyız. Dersimizi çalışalım ve kararlarımızı konuşarak alalım” dedi.

Seçim döneminin bittiğini, artık sıranın Kocaeli’ye Hizmet etmeye geldiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, “Demokrasinin meclisimize hakim olmasını istiyoruz. Haktan ve adaletten ayrılmadan bir dönem dileriz" dedi.  MHP Grup Başkan Vekili Vahit Eryılmaz ise açılış konuşmasından çok belediye hizmetlerini eleştiren bir konuşma yaptı. Eryılmaz’ın “Muhalefet olarak eksiklikleri biz tam anlatamamış ki Karaosmanoğlu'na kenti yönetme hakkı verilmiştir” sözü oldu. Eryılmaz, ayrıca büyükşehir borçlarını hatırlattı.

Eryılmaz’ın Büyükşehir borçları ile ilgili eleştirisinin ardından Karaosmanoğlu kürsüye çıkarak yanıt verdi. 10 yıllık dönemde 10 lira dahi borç etmediklerini belirten Karaosmanoğlu, “Bu borçlar eski dönemde kalan ve kısa sürede kapatılacak olan borçlar değil. Biz eski defteri açmak istemiyoruz. Borç boyumuzu aşmış. Hiçbir banka ve kurum bize böyle bir borç veremez. Bu borç bizim elbette. Ayrıca birleşen belediyeler var. Oralardan da gelen borçlarda var” dedi. 

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İlk olarak başkan vekillikleri seçimi gerçekleştirildi. AK Parti grubunun verdiği önerge ile birinci başkanvekiline İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ikinci Başkanvekilliğine ise Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker seçildi. Nevzat Doğan ve Adnan Köker’in başkanvekilliği seçiminde CHP ve MHP’liler boş oy kullandı.

Başkanvekillerinin ardından katip üyeliklerine Tuba Şensoy, Berna Abiş seçildi. Encümene ise AK Parti ve CHP grubunun ortak verdiği önerge sonucunda Mehmet Başaran, Mevlüt Demir, Adnan Balcı, Ahmet Atlı, Şaban Sarıgülle getirildi. 

BÜYÜKŞEHİR’DE KOMİSYONLAR:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Berna Abiş, Cafer Demirbaş, Ergün Kahraman, İrfan Kurt, Bülent Kanca, Hasan Numan Tonka (AK Parti), Dilek Tan (CHP)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Zekeriya Özak, Mustafa İltekin, Serap Bıçak, Serpil Yılmaz, Selahattin Kabadayıoğlu, Murat Kılıç (AK Parti), Zafer Şimşek (CHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Hikmet Tuncay, Fatih Meral, Aykut Boskurt, Yakup Kaya, Recep Özbakır, İsmail Aysu (AK Parti), Erhan Uysal (CHP).

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Oya Tunçel, Murat Ölmez, Mustafa Öztürk, Mustafa Tırpan, Fikriye Çelik, Enver Aydemir (AK Parti), Nihat Değer (CHP)

Ulaşım Komisyonu: Recai Bayraktar, Metin Söylemez, Sedat Kul, Hikmet Çelebi, Murat Tunç, Ayşe Mamat (AK Parti), Serap Özmen (CHP)

Hukuk Komisyonu: Emine Zeybek, Mehmet Ali Karahasan, Özlem Ekşi Şahinkaya, İrfan Kurt, Ufuk Ekinci, Hikmet Çelebi (AK Parti), İbrahim Karslı (CHP)

İsimlendirme Komisyonu: Aykut Bozkurt, Engin Güzel, Zeki Kurtuluş, Raif Yıldız, Fulya Ebru Önder, Hakan Karakaş (AK Parti), Abdülkadir Honca (CHP)

Engelliler Komisyonu: Orhan Keskin, Ahmet Pehlivan, Hikmet Çelebi, Enver Aydemir, Tuğba Şensoy (AK Parti), Vahit Eryılmaz (MHP), Selahattin Altınkaya (CHP)

Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu: Ayşe Mamat, Tuba Şensoy, Faruk Denli, Fikriye Çelik, Recep Özbakır, Zafer Arat (AK Parti), Engin Taşdemir (CHP)

BİRLİKLER:

Türkiye Belediyeler Birliği: Nevzat Doğan, Adnan Köşker, Şükrü Karabacak, Mehmet Ellibeş, İsmail Baran, Zekeriya Özak, Mustafa Öztürk, Zafer Arat, Selahattin Altınkaya

Marmara Belediyeler Birliği: Yakup Kaya, Zafer Arat, Engin Taşdemir

Tarihi Kentler Birliği: Serpil Yılmaz, Serap Bıçak, Fulya Ebru Önder, Orhan Tanış

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği: Ayşe Mamat, Ahmet Pehlivan

Türk Dünyası Belediyeler Birliği: Oya Tunçel, Habip Aşı, Murat Sabri Çakır,

Kocaeli Fuar Üyeliği: Nevzat Doğan, Aykut Bozkurt, Emine Zeybek, Mehmet Ali Karaaslan, Özlem Ekşi Şahinkaya

Gölcük-Başiskele Termal Turizm Merkez Birliği: Mevlüt Demir, Ahmet Karaaslan, Sedat Kul, Hikmet Tuncay

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat