Özdilek

Güncel

“Karara saygı duymak lazım”

Rektörlük seçimi sonrası görüş aldığımız diğer adaylardan Ali Demirci ve Başar Çolak, “Akademisyenler böyle karar verdi saygı duymak lazım” ifadesine yer verdi.

1 Kasım 2014 Saat: 13:22
“Karara saygı duymak lazım”
“Karara saygı duymak lazım”

Kocaeli Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Sadettin Hülagü 291 oy alarak birinci oldu. 263 oy alan Ali Demirci ikinci, Başar Çolak ise 211 oyla üçüncü oldu. Seçim sonuçları ile ilgili görüş aldığımız sonrası Ali Demirci ve Başar Çolak, akademisyenlerin verdiği karara saygı duyduklarını belirttiler.  

 

Rektörlük seçiminde oyların yüzde 50’sini beklediğini söyleyen Ali Demirci, “Beklediğim oy oranından çok daha düşük aldım. Yalnız hiçbir siyasi kuruma dayanmadan sadece akademik kariyerimle aday oldum. Açık ara seçimi kazanacağımı düşünüyordum fakat beklediğim gibi hiç olmadı” şeklinde konuştu.  

 

Akademisyenler üzerinde bir algı operasyonu yapıldığını, akademisyenlerin de bu durumdan etkilendiğini söyleyen Demirci, diğer iki adayın sanki birer partinin temsilcisi gibi davrandığını belirtti. Bu tür akademik seçimlerde siyasetin ön planda olmaması gerektiğini kaydeden Demirci, “Bundan sonraki süreçte karar artık YÖK ve ardından Cumhurbaşkanında olacak” dedi.

 

Rektörlük seçimlerinde birincilik beklerken üçüncü olduğunu söyleyen Başar Çolak ise iki güç odağıyla mücadele ettiğini, ancak istediği sonucu elde edemediğini belirtti. Artık seçimin sona erdiğini ancak henüz her şeyin bitmediğini söyleyen Çolak, “Bundan sonra takdir Ankara’nındır” dedi. Rektörün kim olursa olsun üniversitenin bütün sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Çolak, “Tespit ettiğimiz eksikleri rektör kim olursa ona sunacağız” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat