Özdilek

Siyaset

KARAR: ÖNSEÇİM….

5 Eylül'de Ankara'da aday belirleme süreci öncesinde CHP'liler bir araya geldi. CHP il Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün sözlü olarak istek

4 Eylül 2013 Saat: 17:52
KARAR: ÖNSEÇİM….
KARAR: ÖNSEÇİM….

CHP il Başkanı Yalçın Kuşkan, 5 Eylül'de Ankara'da seçim yönteminin belirlenmesi için yapılacak olan toplantı öncesinde partililerle bir araya geldi. 5 Eylül'de Ankara'da yapılacak olan toplantıya Seçim Yöntemini Belirleme Komisyonu üyeleri Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Bihlul Tamaylıgıl başkanlığında bir araya gelerek aday belirleme süreç takvimini netleştirecekler.
 
MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI
KYÖD'de gerçekleştirilen toplantının başkanlığını CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve yönetimi yaptı. Toplantıya milletvekilleri, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri davet edildi. Toplantıda CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan'ın yanı sıra eşinin rahatsızlığı nedeniyle Kandıra ilçe başkanı Kenan Çapraz dışındaki ilçe başkanlarının tamamı ile il yöneticileri eksiksiz olarak katıldı.
 
İLÇELERDE YÖNTEM BELLİ
CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada "CHP, genel merkezinin 5 Eylül tarih itibari ile il başkanı ve bölge milletvekillerini Ankara'ya davet edip seçim yönetimini, seçimin Kocaeli'nde nasıl organize edileceğine yönelik toplantı tarafımıza bildirildi. Bu nedenle biz vekillerimiz, ilçe başkanlarımız ve il kurulumuzu topladık. Biz yaklaşık olarak ilçelerde yönetimi biliyoruz" dedi.
 
İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ
Kuşkan, "Gitmeden önce tüm ilçelerin görüşlerini, vekillerin görüşlerini almak için bu toplantıyı düzenledik. İl kurulu üyeleri ile periyodik olarak toplanıyoruz ve onların görüşlerini biliyoruz. Önemli olan ilçe başkanları ve vekillerin görüşüdür. Diğerlerinin hepsi aramızdadır. Seçim yöntemi; geliştireceğiz, ince eleyip sık dokuyacağız. Bu akşam burada duyduklarımızı genel merkeze aktaracağız" dedi.
 
SANDIK SAYISI 4 BİN 200 ARASINDA
Kuşkan devamla "Buradaki tüm talepler genel merkeze iletilecektir, bundan kimsenin kaygısı olmasın. Kocaeli'nde 12 ilçe, bir tane Büyükşehir Belediyesi var. Mahalle sayılarında değişkenlik yaşıyoruz. Şuanda 467 mahalle var ama azalacak. Çok net değil. Sandık sayısı geçen ayki bilgiye göre 4 bin 012'dir. Seçimlerde muhtemelen 4 bin 100 ila 4 bin 200 arasında değişeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
 
ENSAR ÖĞÜT'ÜN TALEBİ
Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığında sürpriz bir isim açıklayan Kuşkan "Kocaeli için Büyükşehirle ilgili belediye başkanlığı noktasında 2 arkadaşımız dosyalarını hazırladı ve verdi. Biri Keramettin Gençtürk, diğer ise Ali  Akdemir'dir. Bir arkadaşımızın da bize şifahen talebi olmuştur. Ardahan Milletvekilimiz Ensar Öğüt kendisi telefonla beni arayarak "görev verildiğinde düşüneceğini" söylemiştir" şeklinde konuştu.
 
HEPSİNİ AÇIKLADI
İlçe belediye başkan aday adaylarını tek tek açıklayan Kuşkan "Başiskele'de Aysun Kılınç, Çayırova'da Timur Koç başvurdu, bir diğeri ise doktor bir arkadaşımız. Darıca'da Yakup Törk ve Cengiz Göçer Hamşioğlu'dur. Derince'de iki adayımız var. Biri devlet memuru doktor Ayhan Mutlu, diğeri eski ilçe başkanı Hakan Savaş'tır. Dilovası'nda adayımız Ercan Dalkılıç'tır. Gebze'de avukat Yüksel Genç, Sezer Aydın'dır" dedi.
 
KANDIRA'DA İKİNCİ İSİM
Diğer ilçeleri de açıklayan Kuşkan "Gölcük'te Fahrettin Büyükoğlu ve Turan Dumlu adaydır. İzmit'te Aysun Erenkaya, Fatma Kaplan, Fahri Örengül, Sefa Sirmen, Cüneyt  Özkürkçigil (resmi değil), Hakan Tanta, Ertuğrul Akalın, Bozkurt Uslu'dur. Kandıra'da Muzaffer Yağız ile bir diğer isim ise görevi nedeniyle daha sonra ismi açıklanacaktır. Karamürsel'de Mustafa Asım Uğurlu adaydır" dedi.
 
CHP'DE 35 ADAY ADAYI VAR
Kuşkan son olarak ise "Kartepe'de 5 aday Zümrüt Sevinç, Beyhan Korkmaz, Ömer Hazer, Yaşar Sönmez, Selahattin Altınkaya'dır. Körfez'de iki tane devlet memuru ve diş doktoru olan Ergün Tanrıver isimli adayımız vardır. Kocaeli'nde toplam belediye meclis üyeliğine 369 kişi, Büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanlıkları için ise 35 aday ve adayı arkadaşımız vardır" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat