Özdilek

Siyaset

'Karaosmanoğlu, Rüşvet Operasyonu’ndaki gibi yakalandı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Haymanalı, örgüt binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu malvarlığını açıklamaya davet etti.

22 Ocak 2014 Saat: 21:43
'Karaosmanoğlu, Rüşvet Operasyonu’ndaki gibi yakalandı'
'Karaosmanoğlu, Rüşvet Operasyonu’ndaki gibi yakalandı'

Karaosmanoğlu’nun tıpkı 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’ndaki gibi yakalandığını öne süren Haymanalı, Karaosmanoğlu’nun oğlu Hasan Tahsin Karaosmanoğlu’nun 2 yıl önceki malvarlığıyla bugünkü malvarlığı arasında fark olduğunu öne sürdü. “Bu konu Varan 1 önümüzdeki günlerde devamı gelecek” diyen Haymanalı, “Halkımızın yolsuzluklara sessiz kalmamasını isterim” ifadelerini kullandı.
CHP’li Ali Haymanalı, oğluna ait bir firmaya kat artışı yapmakla suçladığı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun halka hesap vermesini gerektiğini söyledi, “Mal varlığını açıkla” dedi. Haymanalı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun oğluna ait şirkete ait bir arsanın kat sayısını emsal artışı olmadan 3 kattan 4 kata çıkarılmasının istenmesi ve talebin oy birliğiyle meclisten geçmesiyle ilgili çok sert konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na seslenen Ali Haymanalı, “Başiskele’de oğlunuzun ortağı bulunduğu şirkete ait olan 11 bin489 metrekarelik arsadaki emsal artışı olmadan kat sayısını 3 kattan 4 kata çıkarılmasıyla 2 milyon liralık (eski parayla 2 trilyon) kaynak aktarımı yapılıyor. Bu konuda sizi kamuoyuna hesap vermeye çağırıyorum. Sizin ve çocuklarınızın 10 yıl önce mal varlığı neydi? Şimdi ne oldu bunu açıklayın” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekleyen Haymanalı, “Belediye başkanları Harun gibi gelip Karun gibi gitmemeli” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat