Özdilek

Siyaset

Karaosmanoğlu, işçilerin ekmeğiyle oynadı

Halil Vehbi Yenice zamanında belediyeden çıkarılan 29 işçi, adına toplanan 5 kişi Karaosmanoğlu’nu sözünü tutmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Mahkemeyi kazanmaları halinde Karaosmanoğlu’nun kendilerini Büyükşehir’e almak için s

18 Mart 2014 Saat: 17:52
Karaosmanoğlu, işçilerin ekmeğiyle oynadı
Karaosmanoğlu, işçilerin ekmeğiyle oynadı

Yılmaz Cihanker, Süleyman Önem, Sümer Uzuner, Hikmet Uzuner ve Mehmet Kartal dün İzmit Medya Evine gelerek 2004 yılında Halil Vehbi Yenice tarafından işten atıldıklarını, Karaosmanoğlu’nun ise mahkemeyi kazanmaları halinde kendilerini Büyükşehir Belediyesi’nde işe alacağını fakat sözünü tutmadığını dile getirdi. Mağdur olduklarını basın mensuplarıyla paylaşan vatandaşlar oldukça tepkiliydi. O günkü şartlarda mahkemede haklarını aradıklarını dile getiren Yılmaz Cihanker, “ İbrahim Karaosmanoğlu’nun mahkeme esnasında bize verdiği söz mahkemeyi kazanırsanız sizi işe geri alacağım demesiydi. Buna rağmen bizi işe almadı” dedi.

FAZLA MI GELDİK?

Konuşmasını tepkili şekilde sürdüren Yılmaz Cihanker, “10 yıl geçti sözünü tutmadı. 29 kişi fazla mı geldik? Seka Fabrikasından kaç kişi işe alındı. Biz mağdur olduk. Sayın Sefa Sirmen 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. Kimsenin burnunu kanatmadı kimsenin ekmeğinle oynamadı. Karaosmanoğlu geldiği zaman 6 ayda 29 kişinin ekmeğiyle oynadı. Kapanan Seka Fabrikası’nın tamamını işe aldı. Biz mi fazlaydık?” ifadelerine yer verdi.

BURNUMUZU KANATTILAR

Mahkemenin 2005 yılında iş mahkemesinde açıldığını belirten vatandaşlar, mahkemenin 6 ay içinde sonuçlandığını kaydederek,  “Dava temyize gitti. İki şık verildi. Ya işe iade ya da tazminat. Para yok denildi bize verilmedi. Biz greve çıktık ve o anda o paralar ödendi. Karaosmanoğlu’na soruyorum bu para o anda yokken nasıl bulundu. Kaç kişi ekmeğinden oldu. O dönemde Karaosmanoğlu bize siz militansınız dedi. O dönemde basın bunu yazamadı. Hiçbir işçinin burnunu kanatmadık diye açıklama yapıyorlar. Biz bu açıklamadan sonra duramadık bizim burnumuzu kanattılar” diyerek veryansın ettiler. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat