Özdilek

Ekonomi

Karaosmanoğlu: '65 yaş değişmez'

Başbakan Erdoğan’ın 65 yaş ve üzeri vatandaşların kamu ve özel toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması kararı, Büyükşehir Belediyesi, Minibüsçüler ve 65 yaş üstü vatandaşları karşı karşıya getirirken, kaos ve öfke

9 Haziran 2014 Saat: 09:56
Karaosmanoğlu: '65 yaş değişmez'
Karaosmanoğlu: '65 yaş değişmez'

Başkan Karaosmanoğlu, 65 yaş konusunda net konuştu, “Karar, kesinlikle değişmez ve uygulanacaktır” dedi.

Gazetemize gelen, havuz başında kahve molası veren Başkan Karaosmanoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 65 yaş konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yaptırım güçleri bulunmadığını, uygulamanın takibinden tümüyle Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün sorumlu olduğunu belirterek, “Aslında, yolcu almamanın müeyyidesi nedir, o bile belli değil. 65 yaş kararı aceleye getirildi ve biz de zor durumda kaldık” dedi.

Kararı uygulamamakta direnen minibüsçülere yüklenmeyen, tam tersine onların haklılığını savunan Başkan Karaosmanoğlu, şunları söyledi: “Minibüsçü zaten tekerini zor döndürüyor. 65 yaş üzeri vatandaşlar minibüslere kaç kez binecek. Bir kez mi, iki mi, üç mü, bütün gün defalarca mı? Bu da belli değil. Bu konuda bir yönetmelik hazırlanıyor. Bu yönetmeliği de beklemek zorundayız.”

Minibüsçülere fazla yüklenmeyen, ancak sitemini de açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Minibüsçülere, ‘Siz biraz idare edin, yardımcı olacağız’ dedik, dinlemediler. Şimdi vatandaşa yazık oluyor. 65 yaş konusunda hükümetten yetki istedik. Önümüzdeki günlerde önümüze net bir durum konulacak ve her şey yoluna girecek.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat