Özdilek

Güncel

Karamürsel’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği

Karamürsel ilçesinde lavanta yetiştiriciliği yanı sıra kekik, altın otu, melisa, ekinazya ve mürver gibi çeşitli tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine başlandı.

9 Ekim 2020 Saat: 10:28
Karamürsel’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği
Karamürsel’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği
Karamürsel’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği
KOCAELİ (AA) - Karamürsel ilçesinde lavanta yetiştiriciliği yanı sıra kekik, altın otu, melisa, ekinazya ve mürver gibi çeşitli tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine başlandı.

Yetiştirici Aysel Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fulacık Mahallesinde 13 dönüm arazide dikimi yapılan lavantayla alanın görsel zenginliğe ulaştığını ifade ederek, ektiği lavantaların verim ve kalitesinden memnun kaldığını, burayı doğayla sanatın buluştuğu bir parka dönüştürdüğünü dile getirdi.

Ergül, tıbbi ve aromatik bitkilerden lavanta yanında ürün çeşidi olarak şimdi Karamürsel Kaymakamlığınca başlatılan "Karamürsel’de ekilmeyen tarım arazisi kalmasın" projesiyle yola çıkarak atıl durumda olan 14 dönüm alana altın otu, kekik, melisa, ekinezya ve mürver yetiştirmek için girişimde bulunduğunu kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat