Özdilek

Çevre

Karadeniz Bekçileri Görevini Tamamladı

KOSKEM personeli Kocaeli İtfaiye ekiplerinin yanında önemli görevleri üslenen Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri, Gönüllü İtfaiyecileri görevlerini tamamaladılar

8 Ekim 2016 Saat: 12:25
Karadeniz Bekçileri Görevini Tamamladı
Karadeniz Bekçileri Görevini Tamamladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı i) KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Önleme MerkezŞubesi Tarafından Kocaeli sahillerinde yürütülen su kazaları önleme çalışmaları özveri ile sürdürülüyor.

Kocaeli sahillerinde 2016 yaz sezonunda şu ana kadar 1400 vatandaşımız KOSKEM ekiplerince yeniden hayata tutundurulmuştur.

KOSKEM personeli Kocaeli İtfaiye ekiplerinin yanında önemli görevleri üslenen  Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri, Gönüllü İtfaiyeciler, İstanbul Yedi Tepe Ünivesitesi, Akut Kocaeli şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ekipleri tarafından yürütülmektedir.

Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen Koskem çalışmaları 16 Haziranda başlayıp, 18 Eylülde son bulacaktır.

Önleme çalışmalarının yanında müdahale, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için uyarıcı levha ve tabelalar plajlarımıza asılmakta ve mesai saatlerinin dışında kullanılmak üzere plajlarımıza can simidi ve ipler asılmaktadır.

Can simitleri ve ipler, Koskem Ekiplerinin görev alanlarının ve mesai saatlerinin dışında vatandaşlar tarafından can kurtarmada kullanılıyor ve birçok vatandaşımız kurtarılıyor.

Her yıl sahillerimize 200 ader can simiti ve 30 metrelik ipler asılmaktadır.

Maalesef bazı duyarsız vatandaşlarımız tarafından amacı dışında kullanılmaması ve alınıp götürülmemesi konusunda hassasıyet gösterilmesi gerekmektedir.

Sahillerimizde tatil yapan vatandaşlarımızın Koskem ekiplerinin görev yaptığı plajları tercih etmeleri ve görevlilerin uyarılarını dikkate almaları hayatı önem taşımaktadır.

 

 

 Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği

 

Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), projesi yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla, sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara Depremi’nin ardından, 2000 yılında Kocaeli’nde uygulanmaya başladı.

 

Afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması Türkiye’de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda “hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma” refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi.  MAG yapılanması, mahalle düzeyinde örgütlenen gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri yarattı. 

 

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Kocaeli ilinde MAG uygulamasının tamamlanmış olduğu 17 Mahallede Dernek üyesi olan olmayan tüm MAG’lara hizmet vermek, düzenlediği eğitim ve aktivitelerle gönüllülerin motivasyonunu ve kapasitesini arttırmak ve MAG üyelerini kurumsal alanda temsil etmek amacıyla ..2004 yılında kuruldu. Kocaeli MAGDER’in .300 üyesi bulunuyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat