Özdilek

Kültür/Sanat

Karaca, Adaylığını Açıkladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Hasan Cahit Karaca yaptığı basın toplantısıyla aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. CHP Karamürsel İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Karaca yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Bilindiği üzere Ülkemiz 2011 yılında belki de tarihinin en önemli seçimini yaşayacaktır. Seçim dönemine girerken sizlere 8 yıldır başımıza gelen felaketlerden örnekler sunmak istiyorum;

 

Cumhuriyetimizin ana unsurları hiçbir dönemde bu denli tehdit ve baskı altına alınmamıştır.

Yargı tamamen kuşatılmış, demokrasinin ana unsuru olan kuvvetler ayrılığı prensibi ayaklar altına alınmıştır.

Başrolünü Amerikanın oynadığı büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı olan AKP ve kendi bücür ve çağdışı emellerini gerçekleştirme çabasındaki yandaşları devlet ergini ayaklar altına almaktadır.

Ekonomimizin rantiye haricindeki tüm unsurları felç olmuştur. Ülke üretimimiz durmuş, çevremizdeki her şey Çin malı olmuştur. İşsizlik ve yoksulluk kendilerinin de kabul ettiği gibi almış başını yürümüştür. Çalışanımız asgari ücret, emeklimiz açlığa mahkum maaşı ile tek eğlencesi yandaş görsel medya olan ve diziler ile avutulan uyutulan yardıma muhtaç oy depoları haline getirilmiştir.

 

Pinpon topu fiyatı baz alınarak hesaplanan enflasyon değeri gerçekte TUİK rakamları ile mutfakta ve konut harcamalarında %15’e ulaşmış ve dar gelirliyi ezmiştir. Akaryakıt fiyatları ve angus eti konusuna hiç girmeyeceğim.

Gençlerimiz çağdışı sistem ile eğitilerek YÖK, AKP ve Polis baskısı ile üniversiteleri bitirerek işsizlik ordusunu oluşturmaya devam etmiştir.

İnsan hakları konusundaki durum ortadadır; eli kanlı, domuz bağlı katiller bilinçli olarak serbest bırakılmış ve yurt dışına kaçırılır iken Onlarca gazeteci, yazar ve Profösör doktorlarımız halen tutuklu bulunmaktadır. Başbakanımızın anlata anlata bitiremediği modern ülkemiz insan hakları konusunda çadırlarda yönetilen Afrika sömürgelerinden alt sıralara düşmüştür.

İnsan hakları ve baskılar konusunda çok basit bir örnek vereceğim; anımsarmısınız bir sendikacı vardı ; metal iş genel başkanı Mustafa Özbek. Her akşam televizyonlarda ülke gerçekleri hakkında konuşur hükümeti eleştirirdi. Daha sonra tutuklandı , aylarca yargıç bile göremeden Silivri ceza evinde yattı ve tahliye oldu. Hiç kendisinden haber olanınız herhangi bir tv kanalında kendisini göreniniz var mı?

 

 

İşte bu tabloda girdiğimiz 2011 genel seçimlerinde her yurtsevere önemli görevler düşmektedir.

 

Öte yandan aynı süreçte parti üst yönetiminde de bir yenilenme ve demokratikleşme ihtiyacı nedeni ile önemli oranda değişiklikler meydana gelmiştir. Partimizdeki hantal yapı bir kenara bırakılarak, insanımızın ihtiyacı olan toplumsal olgulara anında tepki veren uzmanlardan oluşan parti meclisimiz ve merkez yürütme kurulumuz seçilerek görevine başlamış seçim startı vermiştir. Hepimiz bu olaya destek vermeliyiz, artık kavgalar bölünmeler geride kalmıştır. Her partilimiz üst yönetimimiz tarafından hazırlanan seçim broşürlerini tüm yurttaşlara ulaştırmayı kendine görev edinerek canla başla çalışmalıdır.

 

Parti üst yönetiminde yaşanan bu değişimin milletvekili genel seçimlerine de yansıyacağı inancı ve güvenini taşıyorum. Aynı değişim İlimizde de yaşanmalıdır. Yurttaşlarımız hep aynı insanların kısır döngü oluşturan çekişmelerinden bıkmıştır. Halkın gerçek sorunlarını halkın içinde çalışan, yaşayan ve zorluklar ile mücadele eden insanlar bilir. Sosyal demokratlar bu tür yöneticileri seçerler bunun en güzel örneği 2010 yılında gerçekleşen İl kongremizde yaşanmıştır. Artık eski yüzleri bir kenara itmenin zamanı gelmiştir.

 

CHP Karamürsel örgütü bu dönemde önemli başarı ve çalışmalara imza atmıştır. Bu güzel parti binamızda daha heyecanlı çalışmak ve sonunda taçlanmak örgütümüzün hakkıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat