Özdilek

Siyaset

KARABALIK İLE YARIŞMAK İSTİYORUM

CHP’den Kartepe Belediye Başkan aday adayı olan Bülent Sarı, aday gösterilmesi halinde AKP’li mevcut belediye başkanı Şükrü Karabalık ile yarışmak istediğini söyledi

26 Ağustos 2013 Saat: 15:15
KARABALIK İLE YARIŞMAK İSTİYORUM
KARABALIK İLE YARIŞMAK İSTİYORUM

CHP Kartepe İlçe Başkanı iken belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden Bülent Sarı, ön seçim sandığından çıkacağını söylüyor. 

Gerçi henüz resmi başvurusunu yapmadı. Bildiğiniz gibi CHP`de başvurular 2 Eylül`de sonlanacak. 

Sarı da 1 ya da 2 Eylül`de mütevazi bir şekilde resmi başvurusunu gerçekleştirecek.

Sarı, iddialı olmasa aday adaylığına dahi yeltenmeyeceğini belirtirken, AKP`li belediyenin yeni bir ilçe olan Kartepe`yi istenilen seviyeye getirmediğini, hizmet veremediğini düşünüyor. 

Kartepe`ye 4 yılda dişe dokunur tek hizmetin Sukay projesi olduğunu savunan Sarı, belediye başkanı Şükrü Karabalık`ın yetersiz kaldığını, kent sorunlarına uzak durduğunu söyledi. 

Belediye başkanlığı makamına oturan kişinin her zaman halkın yanında olması gerektiğini aktaranSarı, “O koltuğa oturan korkmayacak” diyerek ince bir mesaj gönderdi.

Sarı, CHP`li bir belediyeyle Kartepe`nin hak ettiği değeri bulacağını söyledi ve halktan ödünç oy istedi.

Bu arada Sarı, 2014 yerel seçimlerinde AKP`li Şükrü Karabalık ile de yarışmak istiyor. 


Bülent Sarı kimdir
?

-Evliyim, 36 yaşındayım. İzmit Lisesi mezunuyum. Şen Piliç Gıda Sanayi A.Ş.`de yönetim kurulu üyesiyim. Partimin bütün kademelerinde görev aldım. 2,5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. En onur görevdi bence. Şu an Kartepe Belediye Meclisi üyesiyim.


İlçe başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına giden bir yola çıktınız. Siyasetteki hedefiniz nedir?
-Hedefim Kartepe Belediye Başkanı olmak. Çünkü yeni bir hava yaratmak istiyorum. Eksikleri tamamlamak, sosyal demokrat anlayışı getirmek istiyorum. Bir dönem belediye başkanlığı yapmış olan Sefa Sirmen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen`i kendime örnek alıyorum. Benim avantajım genç olmam. Kartepe`yi kendine yakışan bir kent haline getirmeyi hedefliyorum. Dilerim insanlar gençliğimize güvenerek bizi seçer.


Siyasete atılırken belediye başkanlığını düşünüyor muydunuz?
-Kartepe 10 beldeden oluşan bir ilçe. Vatandaşlarımızın, yakın çevremizin ve bizi tanıyanların verdiği destekle bu kararı aldık. ‘Hiç niyetin yok muydu?` diye sorarsan tabi ki Kartepe`yi yönetmek gibi bir düşüncem vardı. İlçe başkanlığından gelen biriyim. Hiç durmadık. Meclis grubunda da hep aktiftik. Her zaman halkın, belediyenin, sıkıntıların içinde olduk. Sorunların hepsine vakıfız.


Kartepe`nin hak ettiği hizmeti aldı mı?
-Kartepe yeni kurulan bir ilçe geriye gitmez. ‘İleri gitti mi?` derseniz çok da ileri gidemedi. AKP`denKartepe halkı memnun mu, değil mi 30 Mart 2014`te belli olacak. Ama Kartepe hak ettiği gibi yönetilmedi. Olumsuzluklar yaşandı. Yönetim eksikliklerinden sebep özellikle Büyükşehir yatırım konusunda duyarsız kaldı. Örneğin Cengiz Topel Havaalanı bir türlü istenilen noktaya gelmedi. Sapanca yolu çok can yaktı, yakıyor da. Kartepe`yi taş ocağı cenneti haline getirmek istiyorlar. Sanayiyi yapılaşması çok dağınık. İmar konusunda kişiye özel imarlar var. İşin özü Kartepe hak ettiği yatırımı almadı.  

 

KAPLUMBAĞA HIZINDA ÇALIŞMA

Cengiz Topel Havaalanı sizce neden istenileni veremedi?
-Bu tür projeler hayata geçirilirken uzman kişilerden görüş alınmalı. Mesela Cengiz Topel`le ilgili ilçemizdeki sivil havacılık yüksekokuluyla görüşüldüğünü zannetmiyorum. ‘Ben yaptım oldu` mantığıyla hatalı bir projeyi hayat geçirdiler. İşin içinden de çıkamıyorlar. Aslında daha farklı bir şeyler yapılabilirdi. KOÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu`ndan görüş alınabilirdi. Biz gittik, neler yapılabileceğini öğrendik. Örneğin burası uçak bakım istasyonu olabilirdi. Türkiye`de bu anlamda eksiklik var. Daha çok kazanç getirirdi. Ama bunlar olmadı. Artık burada uçurtma uçururlar.


Neredeyse 4 yıldır bitmek bilmeyen Sapanca yoluyla ilgili ne düşünüyorsunuz
?

-Bitmemesi önemli değil ama trafik karmaşıklığı sürüyor. Bitmemesi ayrı bir dert, sıkıntısı ayrı. Kaplumbağa hızında çalışma var. Proje muamma. Kartepe Belediyesi burada da zayıf kaldı. Tıpkı geçmişte yaşanan SUMOTAŞ olayında olduğu gibi. Belediye başkanı o zaman da vatandaşı yalnız bıraktı. SUMOTAŞ mağdur edildi, Suadiyeliler hırpalandı. Bu olayı yalnızca SUMOTAŞ olarak değerlendirmemek lazım. SUMOTAŞ ilçenin lokomotifiydi. Kartepe nakliyecilik anlamında büyükyara aldı. Bu konuda da sınıfta kalındı.

 

BELEDİYE BAŞKANI KORKMAMALI

Cengiz Topel bir türlü istenilen seviyeye gelmedi. Sapanca yol yıllardır bitirilemedi, taş ocakları konusunda sıkıntılar var. Tüm bu süreçlerde sizce belediye başkanı üzerine düşeni yaptı mı?

-Belediye başkanı hep bunların uzağında kaldı. İyi polis kötü polis oynadılar. Baktığınızda belediye başkanı bölgenin ağabeyi, baba rolünde biri. Bu tür olaylarda en etkin isim belediye başkanı olmalı. Kentin sorunlarının çözümünde adım atacaktı. Ama bu olaylarda kayıptı. Hiç sesi çıkmadı. Böyle bir yapısı var. O makama oturuyorsan korkmayacaksın. Belki gelecek endişesi var ama olmamalı. Önemli olan bundan sonra yaşanacaklar. Seçim geliyor. Halk kararını verecek.

Kartepe`ye nasıl bir belediye başkanı gerekiyor?
-Kartepe Belediye Başkanı`nın halkıyla bir bütün olması gerekiyor. Belediye başkanının kapılarını halkına açması lazım. Samimi biri olmalı. Özellikle havayı kirleten mevcut sanayi kuruluşları için önlem alması gerekiyor. Bunun yanında turizm anlamında yapılması gerekenler de var. Mesela dağ turizminden, göl turizminden de faydalanamıyoruz. Kartepe`de bir tane otel, bir kişinin kontrolü altında. Göle iniyorsunuz belediyenin yaptığı tesis var. O da 6 ay kapalı 6 ay açık. Bunun haricinde bir şey yok. Kartepe`nin çok güzel bir doğası var ama yeterince faydalanamıyoruz. Maşukiye`denKartepe`ye giriş belli değil. Bilmeyen Sapanca`ya gidiyor. Bu işe bırakın Kartepe Belediyesi`ni Büyükşehir`in el atması gerekiyor. Bunu da beceremediler. Kartepe`de önemli eksiklikler var.Baktığınızda sanayi kuruluşları geliyor ama Kartepe`de işsizlik oranı artıyor. Belediye başkanı işçinin yanında olmalı. Mesela Pakmaya`dan işçiler atıldı ziyaretlerine gitmedi. Keza Yıldız Entegre`de de aynı şey oldu. İşverenle diyaloğa girilmeliydi.


Peki sizce AKP, Kartepe`de ne yaptı?
-Ramazan`da her akşam iftar yemeği verdiler. Bunu çok iyi becerdiler. Billboardları iyi kullandılar. Üst yapı çalışmalarını seçime bir yıl kala hızlandırdılar. Her hafta anlamsız anlamsız 3 ya da 4 tane söyleşi, konser, dinleti verdiler. Hem de boş salonlara. Bunun haricinde çok da bir şey yapmadılar. Birisi çıksın Sukay hariç bir tane proje göstersin. Bir eser bırakmadılar. Yapılan bir şey yok. 


Kartepe CHP`li bir belediyeyle ne kazanacak?
-Kartepe`de insanlar artık her şeyi görüyor. Kartepe bizimle önce samimiyet kazanacak. Kartepebizlerle turizmini kazanacak, gerçek kimliğini bulacak. En önemlisi Kartepe bir proje kenti olacak. Şunu iddia ediyorum; Kartepe sadece Kocaeli`nin değil, Türkiye`nin marka kentleri haline gelecek. Nasıl Sefa Sirmen zamanında İzmit tanıyordu, Kartepe de öyle olacak. Projelerimizi adaylık sürecinde anlatacağız. 

 

SEÇİMİ KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ

İddialı mısınız? Karşınızda daha önce belediye başkanlığı yapmış isimler de var. Kendinizi şanslı hissediyor musunuz?
-Bana partim ve ön seçim delegeleri ya da üyeler bu onuru verirlerse seçimi almakta iddialıyım. Benim için adaylıktan ziyade seçimi kazanmak daha önemli. Biz 6 aday adayıyız. Gayet uyumluyuz. Bir bütünlük içindeyiz. Kim çıkarsa çıksın hepsi değerli insanlar. Kartepe, birliktelik anlamında ne rahat ilçe. Çok da şanslıyız.


‘Belediyeyi alırız` diyor musunuz?

-Kartepe`yi alırız. Ama iyi bir ekip kurulması lazım. Bu düşünceye kendimizi inandırmamız lazım.Kartepeli vatandaşlarımız geçen 4 yıla bakmalı. AKP`nin neler verdiğini, neler vermediğini iyi tartmalı. Oturup düşünmeli ve öyle karar vermeli. İddialı olduğumuzu görüyorum. Kim olursa olsun iyi bir çalışmayla seçimi alacağımıza inanıyorum. 

 

KARABALIK ÇOK YIPRANDI

AKP`li belediye ‘rüşvet` olayıyla gündeme geldi. Halk bunu nasıl yorumladı?
-Kartepe`nin ilk kurulduğu dönem bu olumsuzluğun yaşanması kötü oldu. Şükrü Karabalık artık yargıda. Halk nasıl yorumladı bilemiyorum. Mühim olan Şükrü Bey`in kendi kalbinde bu konuda rahat olması. Bu konu hakkında konuşmak bize yakışmaz. Benim tek üzüldüğüm şey KartepeBelediyesi`nin bu duruma düşmesi. Keşke böyle olmasaydı ve biz daha güzel şeyler konuşabilseydik. Bu konular hakkında siyaset yapmama kararı verdim. Onların bu tür olumsuzluklarını kullanıp oy istemeyi düşünmüyorum. Daha iyisini yapacağımızı, Kartepe`yi hak ettiği değere getireceğimiz anlatacağım. Şahsım olarak Şükrü Karabalık`ın rüşvet davasıyla ilgili bir seçim kampanyası yürütmeyeceğim. Bunu halkın vicdanına bırakıyorum.


Aday gösterilmeniz halinde Şükrü Karabalık ile yarışmak ister misiniz?
-Şükrü Bey`in tekrar aday olmasını tabi isterim. Çünkü yıpranmış bir belediye başkanı. Bana göre başarısız bir dönem yaşadı. Yorulduğunu görüyorum. Partisiyle de çok bütünlük sağlayamadı. Onunla tabi yarışmak isterim. Ama bizim için fark etmez. Kim olursa olsun bu yarışta varız. 


Ön seçimle alakalı düşünceniz nedir?

-Ön seçim yapılmalı. Sadece ön seçimle kalınmamalı, kamuoyu araştırması da yapılmalı diye düşünüyorum. İddialıyım. İddialı olmasam aday adayı olmam. Ön seçimde benim adımın çıkacağını düşüyorum. Çalışmalarımda öyle bir enerji alıyorum. 


Örgütlerinizin durumu nasıl? Seçime hazır
lar mı?
-İlçe örgütümüz çok iyi bir ekip oldu. Çalışıyorlar. Tüm mahalle başkanları, sandık görevlileri hazır.Benim istifa etmemle içimizden bir arkadaşım göreve geldi. Kartepe ilçe örgütü benim dönemimde de benden sonrada başarılı bir örgüt. Her zaman sahadalar. Tüm aday adaylarına  aynı mesafedeler. Dengeli bir çalışma yapıyorlar, daha da hızlanacaklardır. Onları tebrik ediyorum.


Son sözleriniz ne olur?
-Kartepe halkına şunu söylemek istiyorum; 4 yılı geride bıraktınız. Önümüzde bir yerel seçim var. Geride bıraktığınız 4 yıla bakın ve önümüzdeki 5 yılı düşünün. Bir dönem kendilerinden ödünç oy istiyoruz. Eğer başarısız olursak o oyların hesabını da sorun. 

Kaynak: Bizim Kocaeli Gazetesi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat