Özdilek

Siyaset

Karabalık, CHP'lilere "ZÜBÜK" dedi

Kartepe Belediyesi’nin meclis toplantısında konuşan başkan Şükrü Karabalık, Bülent Sarı’nın nazarında CHP’lilere ‘zübük’ dedi

4 Mart 2013 Saat: 15:54
Karabalık, CHP'lilere "ZÜBÜK" dedi
Karabalık, CHP'lilere "ZÜBÜK" dedi
Kartepe Belediye Meclisi`nin mart ayı toplantısı belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık`ın yönettiği meclis 12 gündem maddesiyle toplandı. Meclise yapılan bilgilendirmede daha önce başkan Karabalık'ın şoför ve korumalığını yapan, aynı zamanda yeğeni olan Emre Turan'ın özel kalem müdürlüğüne atandığı meclis üyelerine bildirildi. Gündemin daha ilk maddesinde belediye başkanı Şükrü Karabalık ile CHP Kartepe İlçe Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi olan Bülent Sarı arasında sözlü tartışma çıktı. Karabalık, Arslanbey`deki uygulama imar planı değişikliğine Bülent Sarı`nın şerh koyduğunu öğrenince, “Hem komisyona giriyorsunuz hem de pişmiş aşa su katıyorsunuz. Donatılarla ilgili herhangi bir eksikliği yok” dedi.


YAPTIĞINIZ ZÜBÜKLÜK
Karabalık sözlerine devam ederek, “Biraz da dürüst olmak lazım. Hem ilçe başkanı hem de meclis üyesisiniz. Benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız, Samimiyetiniz olsun. İl başkanı öyle istedi diye makul olan şeye bile red oyu veriyorsunuz. Hiçbir doğru işiniz yok, yaptığınız sadece zübüklük” diye konuştu. Zübüklüğün sözlük anlamlı; kendi çıkarları için her yolu mübah sayan, sözünde durmayan, üçkağıtçı, egoist, düzenbaz, kalleş, palavracı ve dönek kişi. Zübük kelimesi üzerine sinirlenen Bülent Sarı ise “Bu planı yaparken 3 kat üzerine yaptınız. Sonra kat artışı gerçekleştirdiniz. Bu planladığınız donatıya göre kat vermediniz. Ona göre planlasaydınız. Siz de partinizin aldığı kararlara uydunuz. Lütfen kelimelerinize dikkat edin, siz bu meclisin başkanısınız” karşılığını verdi. Kısa süren tartışmanın ardından madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu kısa tartışmanın ardından başakn Karabalık, plan ve proje müdürlüğü tarafından tadilat harçlarını kapsayan ‘Gelir Tarifesi Değişikliği` maddesiyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Karabalık, “Arazilerimizde sürekli olarak sanayiye yönelik değişiklik var. Ne konut ne tarım alanlarına değişiklik olmaması yönünde irademiz vardı. Bu tür talepleri azaltmak için 4 başlık altında 16 kalemde değişiklik yapıldı. Bizim muadil uygulamaları gözetmemiz gerekiyor” dedi. Fiyatların diğer belediyelere göre daha düşük olduğunu ifade eden Karabalık, “Diğer belediyelerde tadilat harçları çok yüksek. Bizimkisi ise çok düşük, şu an artış yaptığımızda bile hala diğer belediyelerin altındayız. Bundan sonra emlak beyan değerlerinin diğer ilçelerin seviyesine getirmek için bir çalışma daha yapacağız” dedi. Bu açıklamanın ardından Karabalık, yine CHP`li Sarı`ya çattı.  Karabalık, ‘zübük` kelimesine sinirlenen Bülent Sarı üzerinden CHP`lileri eleştirerek, “Sizin bazı partilileriniz içinde bunun 10 kat ağırını hak edenler var. Ben sizin üzerinizden onlara mesaj verdim. Yoksa sizin şahsınızla ilgili herhangi bir sıkıntım yok, sizi seviyorum. Siyasi grup kararıyla değil meclis üyeliğinizi kullanın” diye eleştirilerde bulundu.

SİZE BUNU YAKIŞTIRAMADIM 
Tekrar söz alan Bülent Sarı ise eleştirilere karşılık, “Bu takındığınız uslup size yakışmayan bir üslup. Sizin parti yöneticileriniz bunu hak ediyor. Ben bu gruba ağabeylik yapamadığınızı söylemlerinizle gördüm. Bunu size yakıştıramadım. Burası partileri tartışma yeri değil. Adaba uymanız gerekiyor” dedi. Bu tartışmanın ardından tekrardan gündem maddelerine dönüldü. Acısu'da daha önce satılmasına karar verilen 6 belediye dükkanının satışının iptal edilerek kiralanmasına karar verilmesi üzerine CHP'li Bülent Sarı söz alarak, “Bu maddede geri vites yapmışsınız ama hayırlısı olmuş. Biz zaten red oyu vermiştik. Bunun yanı sıra Acısu'da hala postane yok. Diğer mahallere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu dükkanlar kiralanırken, bunu da göz önüne alırsanız seviniriz" ifadelerini kullandı. Başkan Karabalık da “Biz 6 ay önce PTT yöneticimiyle bunu 6 ay önce konuştuk ama şu an ağır ağabeyi oynuyorlar. Güya yılbaşından hemen sonra yapacaklardı ama hala yapmadılar. Elişi gibi bu işi yapıyorlar. Acısu`ya postane yapılması için arkadaşlarımız görüşmelerine devam ediyor” dedi. Dükkanların 10 yıllığına kiralanması oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin tamamlanmasıyla meclis kapatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat