Özdilek

Güncel

KARABALIK, 2 İLE 5 YIL HAPİSLE YARGILANACAK

CHP Kartepe İlçe Başkanı ve Kartepe Belediye Meclis Üyesi Bülent Sarı, kendisine “Zübük” diyen belediye başkanı Şükrü Karabalık hakkında suç duyurusunda bulundu. Karabalık, 2 ile 5 yıl arasında hapisle yargılanacak

25 Mart 2013 Saat: 13:22
KARABALIK, 2 İLE 5 YIL HAPİSLE YARGILANACAK
KARABALIK, 2 İLE 5 YIL HAPİSLE YARGILANACAK
CHP Kartepe İlçe Başkanı ve Kartepe Belediye Meclis Üyesi Bülent Sarı ile Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, mahkemelik oldu. Bu ayın başında yapılan Kartepe Belediye Meclis toplantısında belediye başkanı Şükrü Karabalık ile CHP Kartepe İlçe Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi olan Bülent Sarı arasında uygulamalı imar planı konusunda yaşanan tartışmadan sonra Karabalık, CHP`li meclis üyelerini eleştirerek, “Sizin yaptığımız zübüklüktür” demişti. Sarı, Karabalık`ın bu sözlerini hakaret kabul ederek hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu. 
 
2 İLE 5 YIL ARASI HAPİS
Şükrü Karabalık`ın, hem kendi şahsına hem de partisine yönelik sarfettiği sözlerin hakaret içerdiğini belirterek iki ayrı dosyadan suç duyurusunda bulundu. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunan avukat Tamer Ejderoğlu, sarfedilen sözlerin ağır hakaret içerdiğini söyledi. Ejderoğlu,  zübüklüğün sözlük anlamlı; kendi çıkarları için her yolu mübah sayan, sözünde durmayan, üçkağıtçı, egoist, düzenbaz, kalleş, palavracı ve dönek kişilere denir. Bu sözler müvekkilime yönelik sarf edilmiştir. Hakaret suçu içermektedir. Bu sözleri TCK`nın 125. Maddesi`ne dayandırılarak suç duyurusunda bulunduk. Suçun ceza karyılığı 2 ile 5 yılarası hapistir” dedi.
 
TAZMİNAT DAVASI DA AÇILACAK 
Gazetemizin sorularını yanıtlayan CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, Karabalık`ın sarfettiği sözlerin hem kendi şahsına hakaret hem de partisine yönelik hakaret ettiğini söyledi. Sarı, “Şükrü Karabalık, bu hakareti bana ve partime yapacağına önce dönüp kendi yaptıklarına bakmalıdır. Hakkında ispatlanmış bu kadar delil varken hala görevinin başında bulunması manidardır. Karabalık, hakkında önce ceza davası, ardından da maddi ve manevi tazminat davası açılacaktır. Bir belediye başkanı muhalefetin eleştirilerine yanıt verebilir ancak hakaret edemez, hakaret içerikli karşılık veremez. Bu davanın peşini asla bırakmayacağız” diye yanıt verdi. 
 
KARABALIK NE DEMİŞTİ? 
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, meclis toplantısında, Arslanbey`deki uygulama imar planı değişikliğine Bülent Sarı`nın şerh koyduğunu öğrenince, çok kızmıştı. Karabalık, “Hem komisyona giriyorsunuz hem de pişmiş aşa su katıyorsunuz. Donatılarla ilgili herhangi bir eksikliği yok. Biraz dürüst olmak lazım. Hem ilçe başkanı hem de meclis üyesisiniz. Benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız. İl başkanı öyle istedi diye makul olan şeye bile red oyu veriyorsunuz. Hiçbir doğru işiniz yok, yaptığınız sadece zübüklük…” demişti.
 
SARI TEPKİ GÖSTERDİ
Karabalık`ın “Zübük” sözünden sonra tepki gösteren Sarı, “Bu planı yaparken 3 kat üzerine yaptınız. Sonra kat artışı gerçekleştirdiniz. Bu planladığınız donatıya göre kat vermediniz. Ona göre planlasaydınız. Siz de partinizin aldığı kararlara uydunuz. Lütfen kelimelerinize dikkat edin, siz bu meclisin başkanısınız. Benim üzerimden partime hakaret edemezsiniz. Bu bir hakarettir ve gerekeni yapacağım” diye yanıt vermişti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat