Özdilek

Kültür/Sanat

Kar timileri göreve hazır

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekibi kar yağışının beklendiği  bu günlerde hazır kıta bekliyor
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm yurdu etkisi altına alacak kar yağışı için gerekli önlemleri aldı.  ilçe ve köy yollarının kar dolayısı ile ulaşıma kapanmaması için karla mücadele ekibini hazır tutuyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerine Daire Başkanlığı’na bağlı 202 personel, 107 araçtan oluşan 13 ekip, olumsuz koşullarda 24 saat aralıksız görev yapacak.
 
202 PERSONEL, 107 ARAÇ
Büyükşehir Belediyesi kar yağışı nedeni ile oluşabilecek olumsuz vakaların önüne geçmek, kent merkezi ve köy yollarına anında müdahale edebilmek için. 13 farklı bölgede timler halinde oluşturulan ekipler 202 personel, 107 araçla kapanan yolların zaman kaybetmeden açılması ve kazaların meydana gelmemesi için mücadele edecek. 24 saat aralıksız olarak görev yapacak ekipler kış mevsimi boyunca ulaşımın sorunsuz yürümesini sağlayacak.
 
13 FARKLI NOKTADA
Karla mücadele ekipleri kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için 13 farklı noktaya konuşlandırıldı. Bu ekiplerden Umuttepe Hastanesi Güzergâhı, Gündoğdu Konutları, Radar Yolu, Cezaevi Köprüsü, Yenidoğan Köprüsü, Adalet Köprüsü, Yeni Gölcük Yolu Kavşağı, Bağçeşme Mezarlık Yolu, Rasathane Yolu Turgut Konutları, Eski İstanbul Yolu, Erenler Cedit Konutları yolları, İzmir merkezdeki noktalar olacak.
 
KÖY YOLLARINA ANINDA MÜDAHALE
İzmit Köy Yolları, Kartepe Otel Yolu ve Köy Yolları, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Derince, Kandıra, Gebze, Körfez, Derince Köy yollarının her birinde de kar timleri görev yapacak. Yaklaşık 243 köy ve 606 mahalleye ulaşımı sağlayacak yollarda karla mücadele edecek kar timleri vatandaşların yolda mahsur kalmamaları için görev yapacak.
 
20 BİN TON TUZ HAZIR
Öte yandan yollarda buzlanmaya karşı Büyükşehir Belediyesi 20 bin ton tuzu deposunda hazır tutuyor. Aşırı soğukla beraber kar yağışının fazla olması ile oluşan buzlanmayı önlemek için hazır tutulan tuz, karla mücadelede yollarda kazaların önüne geçmek için kullanılacak. Karla Mücadele Timi’ne destek olarak ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Ambülâns Birimi de ihtiyaç duyulduğunda hizmet verecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat