Özdilek

Kültür/Sanat

Kar Leoparı Mahruki Kitap Fuarında

AKUT’un kurucusu ve Everest'e ilk Türk tırmanışını gerçekleştiren Nasuh Mahruki başarıya giden yolu anlattı

12 Mayıs 2013 Saat: 14:42
Kar Leoparı Mahruki Kitap Fuarında
Kar Leoparı Mahruki Kitap Fuarında

AKUT’un kurucusu ve Everest'e ilk Türk tırmanışını gerçekleştiren Nasuh Mahruki, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Kitap Fuarı’na konuk oldu. Mahruki “Kişisel Gelişim ve Motivasyon” konulu söyleşiyle okurlarına başarıya giden yolu anlattı.

 

KAR LEOPARI’NDAN ALTIN ÖĞÜTLER

“Kar Leoparı” unvanıyla tanınan, Nasuh Mahruki, Kitap Fuarı’na konuk oldu. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Mahruki başarının temel kuralını doğru yaklaşım ve doğru metotların kullanılması olarak açıkladı. Mahruki,  “Kendi Everestinize Tırmanın” adlı kitabına da atıfta bulunarak izleyenlere zirve yolunda altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

 

BAŞARININ TEMEL KURALI

“Başarının temel kuralı, doğru yaklaşım ve doğru metotların kullanılmasıdır” diyen Mahruki “Kararlılık, cesaret, disiplin, motivasyon, güven duygusu, zamanın yönetimi, sorumluluk ve sağduyu” gibi kavramlara değindi. Kişinin başarılı olabilmesi için öncelikle kendini tanıyarak, sınırlarını bilmesinin son derece önemli olduğunu kaydeden Nasuh Mahruki, “Hedef belirleme ve ekip ruhu da başarıya giden yolda önemli basamakları oluşturuyor. Kişisel yaşantılarda olduğu gibi kurumsal işleyişlerde de; kararlılık, disiplin, cesaret, motivasyon, güven duygusu, başarının paylaşımı, değişime açıklık, zaman yönetimi, sorumluluk duygusu, hayal gücü ve sağduyunun en önemli unsurlardır. Ancak bu ilkelerin hayata geçirilmesi suretiyle tüm ulusu kaplayan en iyilerin seçilebildiği bir sistemle dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet avantajının sağlanabileceğine inanıyorum’’ dedi.

 

MOTİVASYONUN ÖNEMİ

Konuşmasında motivasyonunun önemine değinen Nasuh Mahruki, “Burada en önemli olan ise içsel motivasyondur. Bunu başarabilmek için ya sevdiğiniz işi yapacaksınız ya da yaptığınız işi seveceksiniz.
Hata yapmaktan korkmayın ancak hataları tekrarlamayın. Hatasız başarı öyküsü yoktur, sadece daha az hatalı vardır. Gelişmenin ve ilerlemenin bir parçasıdır. Her zaman bir B planınız olsun. Hayatta kalan, türlerin ne en zekisi ne en güçlüsüdür, değişime ayak uydurandır. Herkes bilmek ister. Ancak pek azı bedelini ödemeye hazırdır. Her seçim bir vazgeçiştir. Her seçimin göz ardı edilemeyecek bedelleri vardır” şeklinde konuştu.

 

ZİRVEYE GİDEN YOLUN SIRRI

Kişinin farkındalığını bulduktan sonra hedeflerini belirlemesi gerektiğine işaret eden Nasuh Mahruki, zaman ve kaynakları ekonomik kullanmanın başarının sırrı olduğunu kaydetti. Mahruki bu çerçevede yine zirveye giden yolda önemli mesajlar verdi. “En iyisini umut edin ve en kötüsüne hazırlıklı olun” diyen Mahruki, “Cesaret korkusuzluk değildir. Korkunun kontrol edilmesidir. Tedbiri elden bırakmadan yapılmalı. Her neyle uğraşıyorsanız uğraşın rakibinizi asla küçümsemeyin. Küçümserseniz kaybeder, çok büyütürseniz kaynaklarınızı israf edip yanlış kullanmış olursunuz. Geri çekilmek daha iyi şartlarda ilerleyebilmenin ilk adımıdır. İçinde araç olan bütün insan faaliyetleri risk taşır, önemli olan riskleri yönetebilmektir. Zamanınızı yönetin. Dünyada herkesin günü 24 saattir. Depolanmaz, geri getirilmez, ötelenemez. Zamanı doğru değerlendirerek hayatımızı değerlendirmiş oluruz” dedi.

 

KİTABINI İMZALADI

Mahruki, söyleşinin ardından “Kendi Everestinize Tırmanın” adlı kitabını okurları için imzalad

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat