Özdilek

Eğitim

Kaplan: Müdür kıyımları siyasidir

CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, eğitim sendikaları başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda sert konuştu. Okul müdürlerinin görevden alınmasıyla ilgili konuşan Kaplan, “Kimse hikaye anlatmasın. Bu kıyımlar tamamen siyasidir. Vicd

29 Ağustos 2014 Saat: 14:24
Kaplan: Müdür kıyımları siyasidir
Kaplan: Müdür kıyımları siyasidir

CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İl Sekreteri Cihat Altınyuva ile birlikte KYÖD’de eğitim sendikaları başkanlarıyla bir araya geldi. Yapılan puanlamayla okul müdürlerinin görevden alınmasından dolayı düzenlenen toplantıya Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Süleyman Pekin, Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener, Eğitim Sen Şube Başkanı Suca Omurca, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem ve sendikaların üyeleri katıldı. Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, yaptığı konuşmada okul müdürlerinin görevden alınmasına sert tepki gösterdi. Kaplan, “Hiç kimse hikaye anlatmasın. Okul müdürleri siyasi sebeplerle görevden alınmıştır. Vicdanlı olunmalı ve bu yanlıştan dönülmelidir” diye konuştu.

 

EĞİTİM BİR-SEN KATILMADI

Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, sözlerine eğitimcilerle birlikte olmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek başladı. Kaplan, “Kocaeli’deki dört büyük sendika başkanını bu toplantıya davet ettim. Başkanlarımla diyalog kurdum. Eğitim Bir-Sen başkanı bu toplantıya diğer üç sendikayla aynı görüşü paylaşmadıkları için toplantıya katılmayacaklarını bildirdi. Ama biz burada bir sorunu konuşacağız. Burada siyasi bir şey öne çıkmayacak” dedi.

 

HADDİMİ BİLİYORUM AMA…

Eğitimcilerin yanında eğitimle ilgili politika üretmenin haddini aşmak olduğunu ifade eden Kaplan, “Ben haddimi biliyorum. Sizlerin arasında eğitimle ilgili politikalar üretmek benim haddime değildir. Tereciye tere satmak gibi bir şey olur. Ama benim de acizane söylemek istediğim şeyler var. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yetirilen yasa tasarısının içinde okul müdürlerinin görev süresiyle ilgili de bir yönetmelik vardı ve yönetmeliği uygulamaya koydular. Türkiye’de eğitim sistemiyle bu kadar oynamanın hiç kimseye yararı yok” diye konuştu.

 

TAKDİRLİK MÜDÜRLER HARCANDI

Kaplan, “Her hükümet, her bakan değiştiğinde eğitimde de başka başka politikalar üretiyorlar. Son gelen yönetmelikle ilgili ben bir soru önergesi verdim. Takdirler verdikleri okul müdürlerini görevden almaya başladılar. 7 bin 200 müdürü görevden aldılar. Kocaeli’de bundan nasibini aldı. 383 okul müdürü arasından 214 arkadaşımız görevden alındı. Bu olaya sahip çıkmalıyız. Sadece eğitimcilere değil, bu konuya sahip çıkarak çocuklarımıza da sahip çıkmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HİKAYE ANLATMASINLAR

Görevden almaların siyasi olduğuna vurgu yapan Kaplan, “Birileri bu eğitim dünyasını, yeni gelen yönetmelikleri Kocaeli’de birilerinin eline teslim ederek siyasal malzeme yaptılar. Kocaeli’de bu puanlamayı belirleyenler, okul müdürleri valiye, belediye başkanına, kaymakama yakın değilse ne kadar başarılı olursa olsunlar elediler ve görevden aldılar. Bu bir siyasal kıyımdır. Kimse hikaye anlatmasın. Benden yana değil diye bu müdürlere kıydılar. Bu duruma sessiz kalmamalıyız. Çocuklarımızı ve geleceğimizi kaybetmemek adına eğitim camiasında yaşanan sıkıntıya sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

 

VİCDANSIZLIK

Vali Ercan Topaca’ya seslenen Kaplan, “İlçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerine bir çift lafım var. Siz eğitimcilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorsunuz. Nasıl bir vicdan ki bunları bile bile birilerine biat etmek adına müdürlerimize kıydınız. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın da başka siyasal düşünceye sahip insanlara yaşam alanı sağlamalıdır. Sayın Topaca elini vicdanına koymalıdır. Üç ay önce ödül verdiğin müdürlere şimdi senden adam olmaz muamelesi yapmak vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

 

BİNİLEN DALI KESTİLER

Mehmet Hilal Kaplan konuşmasını tamamladıktan sonra toplantıya katılan sendika başkanları söz aldı. İlk konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Süleyman Pekin, “Öncelikle bizi buraya getiren milletvekilimize teşekkür ediyoruz. Onun açıklamalarının altına aynen imzamı atıyorum. Kocaeli’de eğitim alanında binilen dal kesilmiştir. Eğitim konusunda bundan sonra yaşanacakların tek sorumlusu bu ildeki yerel iktidar olacaktır. Bir kavga ortamına çektiler. Havada 28 Şubat’tan ziyade bir 12 Eylül kokusu var. Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. 15 Eylül de Türk Eğitim-Sen olarak iş bırakmayı da düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

KİŞİSEL ÇIKARLAR SEBEBİYLE

Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca, iktidara yakın olduğunu iddia ettiği eğitim sendikasından görevden alınan müdürlerin tamamen kişisel çıkarlar sebebiyle görevden alındığını söyledi. Omurca, “Eğitimde siyasal kadrolaşmalar, eğitimdeki kalitesizlik AKP döneminde her geçen gün artarak devam etti. Ortada bir siyasi kıyım olduğu aşikardır. Eğitim-Sen’de 21 arkadaşımız, Türk Eğitim-Sen’den 119 müdür, Eğitim-İş’ten 56, Aktif Eğitim-Sen’den de 46 müdür görevden alınmıştır. Yandaş sendikadan da bazı müdürler görevden alınmış ama bunun tek sebebi kişisel çıkarlardır. Tamamen siyaseten değerlendirme yapılmıştır. Yandaş sendika üyeleri kollanıyor” dedi.

 

ORTAK HAREKET EDELİM

Son olarak sözü Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener aldı. Şener, “Mevcut iktidar şu an kanun yoluyla hukuksuzluk yapmaya çalışıyorlar. AKP’nin milletvekilleri yaşanan bu kıyımlar karşısında milletin vekilliğini yapması gerekiyor. Önce öğretmenler üç ay tatil yapıyor diye kamuoyu oluşturdular. Sonra okul müdürleri sabahtan akşama kadar yatıyor dediler. Şimdi de bu görevden almalarla ilgili sınava girdiler ama başarısız oldular izlenimi yaratmaya çalışıyorlar. Bir algı çalışması yapıyorlar. Bunlara karşı ortak hareket etmeye karşı her zaman açığız. Bu toplantı vesilesiyle buradaki iki sendika başkanıma ortak hareket etmeyi öneriyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat