Özdilek

Siyaset

Kaplan Karaosmanoğlu'nu mahkemeye verecek

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan öncesi Yalçın Kuşkan açıklamalarda bulundu. Kuşkan, "Yedi ilçede yapılan ön seçimlerimiz altı ilçe de tamamen bitti ve bir ilçe de yani sarf edecek izmitte itirazlar oldu karara bağlanacak

9 Şubat 2014 Saat: 21:12
Kaplan Karaosmanoğlu'nu mahkemeye verecek
Kaplan Karaosmanoğlu'nu mahkemeye verecek

Hilal Kaplan, "Bugün sizlerle ulaşım konusunu konuşmak istedim. Kocaaeli'nde P plakalarda ilgi bir sorun var. 14.11.2013'te Suadiye Gölcük ve  Karamürsel hattında çalışan hatlı minibüslere esnaf bir dilekçeye KBb'ye başvuruyor ve yeteri imadan para kazanmadığımız için aşağıda belirttiğimiz şartlarda taleplerimizi yerine getirin diyorlar. Hemen dilekçe işleme giriyor ve UKOME işleme alıp bölgeyi incelemesi için bir komisyon oluşturuyor. 05. 12.2013 te komisyon tespitini teslim ediyor. Yapılan araştırma da 2 bin 81 adet hatlı araç var. Hafta içinde yüzde yüzde 20 haftasonu yüzde 40'a varan ihtiyaç fazlası var deniliyor. Son iki yıllık gelir araştırması yapılmamış. Yolcu sayısının azalması ile ilgili tespitleri yok. Nüfus artışı olup olmadığını araştırmamışlar. Yaptığımız araştırma dü ihtiyaç fazlalığı var denilmiş.

Gebze-harem minibüslerinin de böyle sorunu oldu. Kartal Kadıköy metrosu açılınca kazancımız düştü dediler doğruydu. Bu bölge de herhangi bir ekstra araç trafiğe girmedi ki. Fizibilite doğru değil. Karaosmanoğlu başta olmak üzere UKOME dairesi birilerine söz vermiş ve yansalar bir gerekçe buluyorlar. Burada yetkiler KBB'ndedir. UKOME'nin 11.07.2011'de aldığı bir karar var. Kocaeli'nde şu anda 2012 yedinci ayı itibariyle 5 bin 398 P plakası var. Bu rakama 56 plaka daha dahil edildi Kasım ayında. Ihale rakamları açıklanmadı ama 52-67 bin liradan ihaleye çıkıldı. Vatandaşınhaberi bile olmadı. Müracaat eden kişi sayısı 386 kişidir. Bu P plakalarının 866 tanesinin çekme belgesi vardır ama 2 bin 158 tanesi de çekme belgesi aldığı halde ruhsat almamış. Yani orta da binlerce ruhsatsız P plakalı araç var. 2008-2010 yılları arasında kooplara yazı yazılarak başvuru yapmaları istendi. Ama kimse gelmedi.

Ben kişiye özel yasa yapmam diyen Karaosmanoğlu'nun ta kendisidir. Aynı Karaosmanoğlu bakın şimdi ne diyor. Kocaeli diğer büyükşehirlerden çok farklı. Madde değiştirilmeden önce ilçelerden beldelerden il trafik komisyonu ve UKOME kaydıyla gerekli belgelerin ile başvuranlarda P plaka aranmayacaktır hükmünü değiştiriyorlar. Karaosmanoğlu Karaborsacılığı yaratan kişi oldu.

Burası Karaosmanoğlu'nun çiftliği değil.

Bununla ilgili kararı iptal etmezsen seni mahkemeye ereceğim. Bu adaletsizlik ve haksızlıktır. Görevini kötüye kullanma ve yandaşlarına haksız kazanç sağlama suçlamalarında bulunacağım.

Çok ucuza P plakası almış olanlar ellerindeki plakalarını 70-80 bin TL'ya satıyorlar.

Bu bir keyfi uygulamadır. Soruyorum, diğer fabrika ve okul taşımacılığı yapanlar dinlenmiyorlar mı? Onlarda mı ihtiyaç fazlası? J plaka sahiplerine P plakalarını vermeyi kafasına koymuş. P plakasını satma sen bunu hakkıyla satarsan, devredersen ben buna izin vereceğim. Bu vatandaşları karaborsaya düşürmek, yolcular konusunda birbirlerini kırmaya başlarlarsa bunun sorumlusu Karaosmanoğlu'dur.

Sonra birileri çıkıp bende haftasonunda çalışmıyorum o zaman bana da ilçeler arasında hatlı çalışma izni ver diyorlar. Bir KBB başkanı bu kadar küçük işlerle uğraşmaz. Kooperatiflerden bazılarına söz erdi A bunun altyapısı kurmaya çalışıyor. Bu kent sahipsiz değil. Bu kantin hemen heryerinde mümkün kılınan uygunsuzluklardan bıktık. Bu kenti keyfi olarak yönetmelerine izin vermeyeceğiz. Karaosmanoğlu bunun altında kalır ve ezilir. Yolcu taşıması yüzünden yörüklerde kavga çıkacak en bunun sorumlusu bu insandır.

Belediye kaynaklarından değil kendi cebinden insanlara yardımcı ol. Bu haksızlık ve rakebete ben engel olacağım. UKOME daire başkanı ve alt birimlerin tamamı ile görüştüm. Önümüzdeki UKOME toplantısında çözeceğiz dediler bekliyorum. Bunu sonuna kadar gideceğim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat