Özdilek

Güncel

Kaplan, Gebze'de işçilere destek oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren DHL aktarım merkezi önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti.

11 Şubat 2013 Saat: 16:37
Kaplan, Gebze'de işçilere destek oldu
Kaplan, Gebze'de işçilere destek oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren DHL aktarım merkezi önünde 239 gündür bekleyişlerini sürdüren işçileri ziyaret ederek  sendika yetkilileri ve işten atılan işçilerle görüşerek bilgi aldı. Ziyarete Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ile Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya eşlik etti. 

Kaplan burada yaptığı konuşmada, "Başta Avrupa olmak üzere çoğu ülkedeki DHL işyerlerinde sendikal örgütlülük bulunurken, bazı üçüncü dünya ülkelerinde, Afrika’da ve ülkemizde DHL işvereni sendikal örgütlülüğe izin vermemektedir. DHL işvereni, Türkiye’deki işçilerin sendikaya üye olmalarını engellemekten ve sendikal örgütlülüğün karşısında olmaktan vazgeçmelidir. Almanya’da, Fransa’da ve birçok ülkede sendikaya izin veriyorlar ama Türkiye’de sendikal örgütlülüğü engellemek için çalışıyorlar. DHL işvereninin bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerekiyor. 

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 1 milyon 500 bin sendikalı işçi vardı. Bu rakam bugün 550 bin civarında. AKP döneminde Türkiye’de sendikal örgütlülük açısından en iyi gösterge budur. Bu rakamlar, AKP’nin sendikal örgütlülüğün ve emeğin karşısında olduğunu göstermektedir. Bizler bu mücadelede işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ve bu yanlışdan dönülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat