Özdilek

Siyaset

Kaplan’dan eylem çağrısı

Çelik-İş Gebze Şubesi’nin kongresinde konuşan CHP’li Mehmet Hilal Kaplan, Soma’daki faciaya işçilerin sessiz kalmasını eleştirerek, “İşçilerimiz emekten gelen gücünü kullanarak hayatı felç etmeliydi” dedi

19 Mayıs 2014 Saat: 17:38
Kaplan’dan eylem çağrısı
Kaplan’dan eylem çağrısı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Çelik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin, Gebze Öğretmenevi’nde düzenlenen 10’uncu olağan genel kuruluna katıldı. Kaplan, burada yaptığı konuşmada sendikalara, ‘gücünüzü gösterin’ dedi.

Sendikaların bu süreçte özeleştiri yapmaları gerektiğini vurgulayan Milletvekili Kaplan, “Soma’da vahim bir facia meydana geldi, 301 canımız gitti. Ben işçi sınıfının bir ses getirmesini beklerdim. Böyle bir iş cinayeti sonrası işçiler bir gün iş bırakıp hayatı felç edip, işçinin gücünü herkese göstermeliydi” diye konuştu.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında da bölünmüşlük olduğunu vurgulayan Kaplan, “Her sendika farklı yerlerde ve bölünerek kutlamaya çalıştı. Sendika yetkilileri bir araya gelip bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmalı, güç birliği oluşturmalıdır” dedi.

Öte yandan Çelik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin kongresi 10’uncu olağan genel kongresi Şerafettin Koç tarafından hazırlanan tek liste ile yapıldı. 108 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongreye Milletvekili Kaplan’ın yanı sıra Çelik-İş Genel başkanı Cengiz Gül, Kristal-İş Gebze Şube Başkanı Orhan Koç, Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Emekliler Derneği Başkanı Ali Tunç katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat