Özdilek

Siyaset

Kaplan: CHP’de önseçim olmaması, parti içi bir sorundur

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, yaşanan son süreçle ilgili Gebze ilçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

22 Şubat 2015 Saat: 18:04
Kaplan: CHP’de önseçim olmaması, parti içi bir sorundur
Kaplan: CHP’de önseçim olmaması, parti içi bir sorundur

Gebze ilçe başkanı Yakup Yılmaz, il-ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Milletvekili Kaplan özellikle son süreçte CHP’de önseçim ve Gebze ilçede yaşanan ilçe başkanlığı değişimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Basına sitem etti

 

Konuşmasına, basın mensuplarına sitem ederek başlayan Kaplan, “Türkiye’de parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmaya çalışan en iyi parti CHP olmasına rağmen diğer partilerde yaşanan antidemokratik uygulamalar çok fazla konuşulmazken CHP’de sürekli gündemde tutulması haksızlık. AKP Türkiye’yi yöneten bir parti. Kocaeli’nde hangi adayını ve yönetimini belirlerken yaşanan antidemokratik tutumları siz de iyi biliyorsunuz. Onlarla ilgili yazılanlar 1-2 gün sürüyor, CHP’de aylarca” diye konuştu.

 

Önseçim istedik ama…

 

Önseçimin, partinin kendi üyelerinin ve tabanının sesini dinlemesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Kaplan, “Hepimizin arzusu bu yöndeydi. Ama Parti Meclisi yetkili organ. 85 seçim çevremizden 56’sında önseçim kararı alındı. Aldıkları karara hepimizin saygı duyması gerekiyor” dedi.

CHP Kocaeli milletvekillerinin önseçim istemediğine ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Kaplan, “Biz geçtiğimiz yerel seçimler sonrasında yetkili organlarımıza, bir önseçim yaptığımızı, bunun parti içindeki dinamikleri harekete geçirdiğini ve pozitif tarafı olduğunu ilettik. İl ve ilçe örgütleri, gençlik ve kadın kolları da Ankara’ya gittiğinde konuşulan ve söylenen Kocaeli’nde eğilim yoklaması yapılacağı yönündeydi. Biz de son gün Parti Meclisi bu kararı alınıncaya kadar böyle biliyorduk. Önseçim ya da eğilim yoklamasının olamayacağını Parti Meclisi’nin kararı ile öğrendik. Tüm bunlara rağmen, Kocaaeli’nde neden önseçim olmadığı CHP’nin kendi parti içi sorunudur. Son 25 yılda başka bir siyasi partinin önseçime gitmiş midir? Önseçim olmadı diye de parti genel merkezini ve politikalarını eleştirmek ve sosyal medyada partiye zarar vermek ne partililerimizin ne de basının görevidir. Biz partinin basın önünde tartışılıp yıpranmaması ve olumsuz etkilenmemesi için cevap vermiyoruz. Birilerinden çekindiğimiz için değil. Tek nedeni CHP zarar görmesin. Partilileri duyarlı olmaya davet ediyorum. Eksikliğimiz var, insanız, hata yapabiliriz. Ama CHP kendi içindeki eksiklikleri kendi örgüt toplantılarında aşmasını bilen tek partidir” şeklinde konuştu.

 

Gebze için 5 isim önerdim, tek önerim buydu

 

Bazı kişiler tarafından bir algı operasyonu yapıldığını ileri süren Kaplan, “ Sanki Mehmet Hilal Kaplan Gebze’de bir kaos yaratıyor. Genel merkezde çok güçlü, genel başkan onun sözünden çıkmıyor.  Gebze’de yaşanan ilçe başkanlığı değişimleri konusunun benden kaynaklandığı söyleniyor. Bu yanlış” dedi.

O süreci ayrıntılarıyla anlatan Kaplan şöyle dedi:

“Mevcut ilçe başkanı Sedat Tatar istifa ettiğinde, yetkili organlar bana da sordular ne düşünüyorsunuz diye. Orada ifade ettiğimi, geçmiş dönemde Recep Dursun yönetimine de anlattım size de anlatıyorum. Ben Gebze bölgemizde mevcut Sedat Tatar yönetiminin 2015 seçimlerinde başarılı olamayacağını söyledim. Gerekçesi ise, yönetime seçilen arkadaşların bir kısmının meclis üyeliklerine, bir kısmının iş yoğunluğu nedeniyle istifa etmeleri, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte 3 seçim geçirmeleri bir yılgınlık oluşması ve  dinamikleri harekete geçiremeyeceklerini söyledim. Bu nedenle benim fikrim Gebze’deki yönetimin yeniden yapılandırılmasıydı. Seçimlere 6 ay kaldığı için de partimizin Kurultay’da aldığı bir karar var. Yeni seçim sıkıntı yaratacağı için yapılmıyor. 6 ayda seçime partiyi hazırlayabilecek yapıların olması lazım. Herkesin içinde olduğu bir yönetimin olmasını istedim. Dayatmada bulunmadım. Yetkili organlarımıza 5 işim önerdim. Bu isimler M.Emin Akın, Yakup Yılmaz, Tehlat Osmanoğulları , Cavit Kapoğlu ve Recep dursun. Bireysel davransam Recep Dursun’un ismini vermezdim. Amacım bu yapının içerisindeki isimler partiyi tanıyorlar tecrübeliler, yararlanalım. Önerdiğim tek nokta bu. Gerisi şahsımın kontrolünde değil. Biçim ve yöntem olarak A ya da B benim kontrolümde değil. Recep Dursun geçici başkan olduğunda genel merkeze söylediklerimi ona da söyledim. Kocaeli’de yapının değişmesini söyledim. Aradan süreç geçti bu 5 isimden biri mevcut yönetimin üstüne atandı. Ben yapmış olsam, bunun üstüne bir arkadaşımı atar mıyım? Mantığınıza sığıyor mu? Gebze yönetimi ise kendi arasında karar aldı. ‘Parti kararı bizi bağlamaz’ dedi. Hiç kimse CHPden büyük değil. Sonra yetkili organlar il başkanını görevlendirdi, onların girişimi oldu. Sonuçta 2 arkadaş da görevden alındı. Son olarak, verilen 5 kişinin yapının içerisinde Yakup Yılmaz atandı. Benim bahsettiğim ilk kısımdan sonraki hiçbir şey benim kontrolümde ve isteğimde değil. Ön seçim kararında olduğu gibi.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat