Özdilek

Siyaset

Kaplan, Bakan Eroğlu’na Gebze’deki orman arazisini sordu

Kaplan, Bakan Eroğlu’na Gebze’deki orman arazisini sordu

2 Aralık 2014 Saat: 17:03
Kaplan, Bakan Eroğlu’na Gebze’deki orman arazisini sordu
Kaplan, Bakan Eroğlu’na Gebze’deki orman arazisini sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Orman İşletme Şefliği’nin Gebze merkezdeki mevcut yerinin takas edilmek suretiyle AKP’ye yakın bir firmaya verildiğini, bu firmanın da Gaziler Dağındaki ormanlık alanda ağaçları keserek idari hizmet binası yapmasının kendisini rahatsız edip etmediğini sordu.

 

Kaplan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesi:

“Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü Gebze Orman İşletme Şefliği idari binası ve hizmet evlerinin bulunduğu taşınmaz Gebze şehir merkezinde Hacıhalil mahallesi Atatürk caddesinde 1042,78 m2’lik kıymetli bir taşınmazdı. Gebze Orman İşletme Şefliği ‘Gelişim ve Değişim’ projesi adı altında şefliği hizmet binasının yer darlığını gerekçe gösterilerek, İnönü mahallesi İbrahimağa caddesindeki 3 hektarlık orman alanında tasarladığı, idare binası ve hizmet evlerinin yapılmasını takas yöntemi ile ihale etmiştir.

Gebze Orman İşletme Şefliği Gebze merkezde bulunan mevcut yerini, İnönü mahallesi İbrahimağa caddesinde bulunan Gaziler Dağı devlet ormanı içerisindeki 3 hektarlık ormanlık alana taşımak için inşaat çalışmalarına başlamış ve bitirmiştir. Gebze Orman İşletme Şefliğine ait Hacıhalil mahallesinde bulunan taşınmaz, imar durumunda resmi kuruma kayıtlı olarak görünürken imar değişikliği yapılarak taşınmaz, resmi kurum alanının dışına çıkarılmıştır. Yeni imarda kat irtifası 6 kata yükseltilmiş olup imar durumu da ticaret alanına dönüştürülmüştür. Taşınmazın açık artırma ihale yöntemiyle trampa usulünde takas edilerek,kurumun menfaati olacağı yapılan sözleşmede ifade edilmiştir. Gaziler Dağı İnönü Mahallesi orman arazisinin içerisindeki yer, Orman Bakanlığına ait olup ihaleyi alan şirket orman arazisinin içerisinde 250-300 çam ağacı (20-25 yıllık) keserek biri idari üçü lojman olmak üzere 4-5 katlı binalar yapmıştır.

Bu bağlamda;

Hükümet tasarruf tedbirleri doğrultusunda,Türkiye’nin birçok yerinde ve birçok kuruma ait olan lojmanları elden çıkarırken bakanlığınızın tam bunun aksine İstanbul’un ne yakın merkezinde Kocaeli’nin,Gebze ilçesinde Orman Bakanlığına ait arazide lojman yapmasını doğrumu buluyorsunuz? Hükümet programıyla çelişmiyorsunuz?
Gelişim ve değişim projesi adı altında 3 hektarlık orman arazisinde, 300’e yakın 25 yıllık çam ağacını kesilerek yok edilmesi bakan olarak sizi rahatsız etmiyor mu?
Gebze merkezdeki taşınmazın açık artırmalı ihaleyle, trampa yöntemiyle takas kararı verilirken, meslek odalarından ve belediyeden uzaman bilirkişi görüşü alınmış mıdır?
İhaleyi alan firmanın hükümete yakın, Gebze AKP örgütüyle bağlantısı olduğu kaygısı sizleri rahatsız etmiyor mu?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat