Özdilek

Siyaset

Kaplan 4 yılı değerlendirdi

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP’li milletvekillerinin bu dönem oldukça başarılı olduklarını ifade ederek Kocaeli’nin en parlak dönemini yaşadığını ifade etti.

1 Mart 2015 Saat: 18:07
Kaplan 4 yılı değerlendirdi
Kaplan 4 yılı değerlendirdi

7 Haziran genel seçimlerinde partisinden bir kez daha milletvekili aday adayı olan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile aday adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaplan’ın basın toplantısına CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva ve İl Yöneticisi Kenan Diler katıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, basın toplantısının öncesinde dört yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi ve ülke genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili yaklaşık 5 dakikalık bir slayt gösterisi izletti. Öte yandan Kaplan, daha önce gazetemizin sütunlarında da yer alan 4 yıllık çalışmalarının içerisinde yer aldığı kitapçığı basın mensuplarına takdim etti.

 

Slaytın ardından kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Cihat Altunyuva, “Kentimizde 7 AKP’li, 3 CHP’li bir de MHP’li milletvekili var. Özellikle bizim üç vekilimiz olan Mehmet Hilal Kaplan, Haydar Akar ve Hurşit Güneş’i değerlendirdiğimizde; AKP’nin 7 vekiline bedel hatta kat ve daha iyi bir performans gösterdiğini görebiliyoruz. Yani bizim üç vekilimiz de gerek yerel gerekse ülke genelinde oldukça iyi bir çalışma performansı gösterdi” dedi.

 

Başkan Cihat Altunyuva’nın ardından konuşan Mehmet Hilal Kaplan, “Bugüne kadar Kocaeli’de halkın seçtiği bir milletvekili olarak neler yaptığı paylaşmak istedim. Muhalefet temel görevlerinden biri olarak iktidarın yapamadıklarını veya yaptığı yanlışları her zaman dile getirmek için çabaladık. Kocaeli’deki tüm CHP’li milletvekili arkadaşlarım olağanüstü bir performans sergilediler. Parametreleri incelediğinizde CHP’nin Kocaeli milletvekillerinin aktif bir yıl geçirdiklerini görebilirsiniz” diye konuştu.

 

İlimizdeki AK Parti’li vekillerle muhalefet milletvekillerini karşılaştıran Kaplan, “İktidar partisinin bugün ilimizde 7 milletvekili var. Bu milletvekillerinden biri ise bakan. Ben bu konuya girme taraftarı değilim fakat bir vicdan muhasebesi yaparken 7 milletvekilinin toplam verdiği kanun teklifini 5 olarak görüyoruz. Araştırma önergesi ise hiç vermemişler. Biz CHP’li vekiller olarak ise 54 kanun teklifi vermişiz. Bu arada da MHP’li Lütfü Türkkan’ı da kutluyorum. Türkkan, 7 milletvekilinin üzerinde bir performans sergiledi” ifadelerini kullandı.

 

TBMM tarihinde ilk kez Kocaeli’nin bu kadar çok konuşulduğuna dikkat çeken Mehmet Hilal Kaplan, “Ben hiç bu dönemki kadar Kocaeli’nin dile getirildiğini görmedim. Ana muhalefet partisi olarak bizler ve MHP’li Lütfü Türkkan, gerçekten Kocaeli için çok fazla çalıştı. Biz TBMM’de her zaman Kocaeli’nin sorunlarını dile getirdik. CHP’li milletvekilleri olarak da Kocaeli’nin en parlak dönemini yaşattık” şeklinde konuştu.

Geride kalan dönemde yaptıkları bir takım çalışmaları anlatan Kaplan, “Geride bıraktığımız dönemde İzmit Körfezi’yle ilgili çok fazla çalışmalar yaptık. Körfezle ilgili kanun teklifi verdik, meclis araştırmaları istedik ve soru önergeleri verdik. Bilindiği gibi Körfez’de rant alanları oluşturuldu. Biz bunları Meclis’e taşıdık. Konunun takipçisi olduk ve takipçisi kalmaya devam edeceğiz. Özellikle Kocaeli’nin çevre temizliğiyle ilgili çok çalışma yaptık. Tek istediğimiz Kocaeli’nin yaşanılabilir bir kent haline getirilmesiydi” ifadelerini kullandı.

 

Kocaeli’nin sanayi bölgesi olmasından dolayı çok fazla işçi kıyımının yaşandığını altını çizen Mehmet Hilal Kaplan, “Bölgemiz, sanayi anlamında zengin olmasından dolayı işçi kıyımlarının oldukça yoğun bir kent olarak karşımıza çıkıyor. Biz işçilerimizin işten atılmasını istemiyoruz. Ne yazık ki birçok büyük kuruluşta işçi kıyımları yaşandı ve yaşanacak gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

 

Kaplan, “Kocaeli, kesinlikle iyi idare edilmedi. Seçilmeden önce birçok vaatte bulunan belediye başkanlarımız, limanların birilerine peşkeş çekilmesine, yeşil alanların sanayileşmesine gibi konularda sessiz kaldılar. Verdikleri vaatleri yerine getirmediler. Buna rağmen Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olmayı başardılar. Baktığımız zaman Büyükşehir Belediyesi’nin çalıştırdığı personellerinin SGK primini bile ödemiyor. Ama aynı belediye başkanı, tablet dağıtarak bisiklet dağıtarak sadece şov yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat