Özdilek

Aşayiş

Kapkaçcı'yı banka kartı yakalattı

Otobüs durakta bekleyen F.Y(37) isimli kadının elinde tuttuğu cep telefonunu çalarak kaçan A.D isimli kapkaçcı, alışveriş yapmak isterken limit vermeyen banka kartı sayesinde yakalandı.

5 Mayıs 2018 Saat: 13:39
Kapkaçcıyı banka kartı yakalattı
Kapkaçcı'yı banka kartı yakalattı

28 Nisan 2017  tarihinde meydana gelen olayda,  Çayırova Yenimahalle mevkinde bulunan  bir otobüs durağında, durakta bekleyen F.Y(37) isimli   kadının elinde tuttuğu cep telefonunu  çalarak kaçan A.D isimli kapkaçcı,  alışveriş yapmak isterken limit vermeyen  banka kartı sayesinde yakalandı.

 Kartı limit vermedi

Olayla ilgili  çalışma başlatan Kocaeli İl Yankesicilik ve Dolandırıcılık  Büro Ekipleri  Bölgede bulunan MOBESE ve güvenlik kameraları  incelendi. Şahıs kameralara uzak kaldığından  kimliği belirlenemedi. Polisin başarılı  çalışmaları sayesinde,  kameralardan şahısın olay yerine yakın bir noktada   bir büfeye girdiğini ve alışveriş  yaptığı tespit edildi.  ekipler, hemen  büfeye giderek olay günü ve saati ile şahısı tespit çalışmalarına başladı. Büfe işletmecisi en başta şahısı hatırlayamasa da o saatlerde bir şahısın geldiği    ve az miktarda bir şeyler aldığını ancak verdiği banka kartı limit vermediğinden,  aldıklarını bıraktığını  söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri  gerekli yazışmalar ile o saate büfede yapılan   ve limit verilmeyen işlemi araştırmaya başladı.  Yapılan araştırmalar sonucu, kart sahibinin  A.D(23)  isimli şahıs olduğunu belirledi. Çayırova’da ikamet eden A.D isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.  değişik suçlardan 21 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen  A.D,  emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf etti.  Şahısın   çaldığı  1200 lira değerinde telefonu bir ikinci elciye 500 liraya sattığı tespit edildi.   İfadesi alınan şahıs adli merciilere sevk edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat