Özdilek

Sağlık

KANSER HASTASI BABANIN DRAMI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

(Bu haber Fox Ana haber ve Fatih Portakal’la Çalar Saatte

yayınlanmıştır)

 

Kocaeli’nin Çayırova İlçesi, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan TOKİ konutlarında oturan dört çocuklu akciğer, karaciğer bağırsak ve gırtlak kanseri Selahattin Demirok ailesinin dramı yürekleri burkutuyor.

İnşaatlarda çalışarak hem ailesine bakan Demirok ailesinin reisi Selahattin Demirok, 3 yıl önce TOKİ konutlarından devlet desteği ile bir odalı daire aldı. Oysa, hevesi kısas sürdü. Çünkü, 6 ay sonra rahatsızlanarak hastaneye gitti, akciğer, karaciğer bağırsak ve gırtlak kanseri olduğunu öğrendi.

Yeşil kartlı olduğu için tedavi oldu, çeşitli ameliyatlar geçirdi. Şimdi ise, yatağa düştü. Şimdi kemoterapi görüyor. Evine ve çocuklarına bakamaz oldu.

Mahalle muhtar Necati Apaydın yardım çağrısında bulunuyor.

  • ELEKTRİKLER KESİK

Demirok ailesinin 2.5 yıl içersinde 4 bin 700 lira biriken elektrik borcuna karşılık elektriğini kestiler.

Çocuklar karanlıkta kalınca ve üşüyünce, anne Nafiye Demirok, mührü sökerek elektriği açıyor. SEDAŞ, mührü kestiği için 4 bin lirada ceza alınca borcu 2’ye katlanarak 8 bin Türk lirası oluyor. Bunun üzerine, 3 bin 200 lirada faiz ekleniyor. Böylece, Demirok ailesinin borcu 12 bin Türk lirası oluyor.

Ne parayı verebiliyor ne de elektrikleri açtırabiliyor.

  • ÇOCUKLAR LÜKS İLE DERS ÇALIŞIYOR

Demirok ailesinin dört çocuğu var. Aykut, kardeşlerine bakmak için lise 1. sınıfta okulu bıraktı. Doğan lise 1. sınıfta, Bedirhan 7 sınıfta, Esmahan ise, 3 sınıfta okuyor.

Parasızlık yüzünden derslerine lüks denilen gazlı lambanın ışığında çalışıyor, soğuk odada yatıyor ve okula harçlıksız gidip geliyorlar.

  • 1 MİLYARLIK SU BORCU YÜZÜNDEN YAKINDA SUDA KESİLECEK

Aynı zaman zarfı içersinde bin 200 lirada su borcu biriken Demirok ailesinin borcunu İSU taksitlendirdi ve İSU çalışanları kendi arasında taksit tutarlarını ödeyerek bir yardımlaşma örneği gösterdiler. Ancak taksitlerini ödeyemediği için, bu kez ihtar yazısı geldi. Suların kesileceği bildirildi. Demirok ailesi çaresizce suların kesilmesini bekliyor.

  • GIDA YARDIMI İLE GEÇİNİYOR

Demirok ailesi, 6 kişi bir odada yatıyor. Evde soba, kombi yok. Hiçbir gelirleri yok. Kanser hastası Selahattin Demirok, 4 çoçuğu, eşi ve annesi Çayırova kaymakamlığının 2 ayda 100 lira yardım ve Çayırova belediyesinin gıda yardımı ile geçinmeye çalışıyor.

  • EVLERİ DE GİDEBİLİR

Demirok ailesinin TOKİ’den almış oldukları 1 odalı ev için 45 bin lira borcu ver ve her ay 165 lira ödeme yapmaları gerekiyor. Ancak, son 6 aydır ödeme yapamıyor. Şartname gereği, yakında evlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar.

Baba Selahattin çaresizlik içinde feryat ediyor, ben ölürsem çocuklarım ortada kalır diyor.

  • YOL PARASI KOMŞULARDAN

Selahattin Demirok, belli aralıklarla Kocaeli üniversitesine kemoterapi için gidiyor. Yol parası için 50 bin lira gerekiyor. Bunu komşuları karşılıyor. Ama her defasında komşulardan para beklemek Demirok ailesini çok üzüyor.

  • ÇOCUKLARIN ANLATTIKLARI TÜYLERİ DİKEN EDİYOR

Babanın hastalığının yükünü babadan çok çocuklar çekiyor. Anlattıklarına göre harçlıksız okula gidiyorlar. Baba 1 lira bile veremiyor küçük kızı Esmahan’a. Evde çok üşüyorlar. Babanın hastalığından dolayı okulda ders bile dinleyemiyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat