Özdilek

Spor

Kanko’dan Kandıra köylerine çıkarma

CHP Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko Tekzen ve Akçaova köylerinde bölge halkı ve civar köy muhtarları ile buluştu

16 Nisan 2023 Saat: 11:48
Kanko’dan Kandıra köylerine çıkarma
Kanko’dan Kandıra köylerine çıkarma

Kanko’dan Kandıra köylerine çıkarma

Köylerin yeniden tüzel kişiliklerine kavuşturulması için partinin yürüttüğü çalışmaları aktardı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko, Kandıra köylerine çıkarma yaptı. Akçaova ve Tekzen köylerinde Kanko ile CHP İl SKM Başkanı Nazım Gençtürk, CHP İl Başkan Yardımcısı Naim Keskin, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, ilçe yönetimi, Kandıra Belediye Meclisi üyesi Mustafa Türk Akçaova Köyü’nde katıldıkları iftar programında bölge halkı ile bir araya geldi. CHP’liler, iftar sonrasında Akçaova Köyü Muhtarı Remzi Yüce, Avdan Köyü Muhtarı Muhammer Bozdağ, Yağcılar Köyü Muhtarı Şerafettin Gökçe, Akıncı Köyü Muhtarı Nuh Mehmet Ertan, Şeref Sungur Köyü Muhtarı Ergün Akıncı, Bollu Köyü Muhtarı Hüseyin Seyrek ve köy sakinlerinin taleplerini dinlediler.

 Tarım ve hayvancılık yok oldu

Köylerin mahalle statüsüne alınması sonrası büyük zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden bölge halkı köylerin yeniden tüzel kişiliğe geçmesini talep etti. Uzun yıllar işledikleri topraklarında, meralarında, kendi evlerinde sahipsiz bırakıldıklarını ifade eden köylüler yaşadıkları zorluklar sebebi ile birçok kişinin bölgeden ayrıldığını belirtti. Köy yaşamı kültürünün yok olma derecesine gelmesi sebebi ile kendi ürettikleri topraklarda söz sahibi olmadıklarını söyleyen bölge halkı tarım ve hayvancılığın yok olma seviyesine geldiğini söyledi.

 Köyler yeniden tüzel kişilik olacak, 2b sorunu çözülecek

Köylerin yeniden tüzel kişiliğe kavuşturulması için CHP programının hazırlandığını ve konuyu meclise taşıyacağını ifade eden Kanko, “Uzun yıllardır gerek TBMM’de, gerek belediye meclislerinde tüm kadrolarımız bu konu ile ilgili mücadele ediyor. Şuyulandırma ile köylüler sahibi oldukları mülklerinden bile çıkarıldı. Köylerin yeniden tüzel kişiliğe kavuşturulması için yıllardır sizlerin sesi olduk. Aynı şekilde orman köylülerinin 2B arazi sorunlarının çözümü için de etkin mücadele yürütülecek. Artık değişim zamanı. 14 Mayıs’tan sonra köy halkı kendi topraklarında söz sahibi olacak, ürettiği, ektiği topraklarda yabancılaştırılmayacak, üretimin gerçek söz sahibi olacaklar. Hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat