Özdilek

Turizm

Kandıralılar’a Amerika Daveti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Ekim ayı yemekli toplantısında 37 yıldır ABD’de yaşayan George Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Özdoğan konferans verdi.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan’ın açılış konuşmasında; “Dünyanın her yerinde gurur ve övünç kaynağı olan Kandıralı hemşehrilerimizin varlığı bizleri mutlu etmektedir. Prof. Dr. Türker Özdoğan’da uzun yıllardır ABD’de yaşayan, Kızılderililer ve Meluncanlar’ın Türk Dünyası ile kaynaşması için gayretlerini sürdüren çok saygın bir Akademisyendir.” dedi.

 

Seramik Kongresi için Türkiye’deyim

Prof. Dr. Türker Özdoğan yaptığı kısa konuşmada; “Kütahya’da gerçekleşen Uluslar arası bir kongrede tebliğ sunmak için Türkiye’ye geldim. Yeğenim İsmail İlk’in ısrarlı takibi bu akşam Sizlerle beraber olmamı sağladı. 37 yıldır Amerika’dayım ve bir akademisyen olarak çalışmalarıma devam ediyorum. Aile köklerimin olduğu Kandıra ile zayıflayan irtibatım bu buluşma ile kuvvetlendi. Belediye Başkanımıza dediğimi bir kere de huzurlarınızda ifade edeyim. Değerlerimizin farkında olarak Amerika kıtasına intikalinde üzerime düşenleri yapmaya hazırım. Sizlere hikayemi anlatmak yerine sorularınızı cevaplamak istiyorum. Bizleri buluşturan Derneğimiz yöneticilerini kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Dr. Ayten Gül sınıf Başkanı

Sorulan yedi soruyu cevaplayan Prof. Dr. Türker Özdoğan’dan sonra aile adına yeğeni Selma Şener, arkadaşı Mustafa Küpcü, ilkokulda beraber okuduğu ve sınıf başkanı olan Dr. Ayten Gül ile Kandıra’dan gelen yeğeni İsmail İlk Prof. Dr. Türker Özdoğan ile ilgili hatıra ve değerlendirmelerini aktardı.

Prof. Dr. Özdoğan’a hediyeler

Verdiği Bilgiler sonrası hazırlanan Teşekkür plaketi Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kocaeli Kandıralılar Derneği 15. yıl hatıra tabağı Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bayrak, aile adına alınan hediyeyi İsmail İlk ve Özdilek İşlete Müdürü Ayhan Okyar’ın hediyesini de Erdal Baykara tarafından Prof. Dr. Türker Özdoğan’a takdim edildi.

Teşekkür Plaketi

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan, Dernek çalışmalarına gösterdiğiniz ilgi, 27.03.2008-24.03.2010 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak verdiğini hizmetler için Salih Horos’a “Başarı ve teşekkür plaketi takdim etti.

Derneğin Yeni üyeleri

Kocaeli Kandıralılar Derneğine yeni üye olan Yenişehirspor Kulübü Başkanı Erdoğan Akkuzu’ya son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Körfez’de faaliyet gösteren Çoşkun Branda’nın Şirket Müdürü Nevzat Çoşkun’a, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve İzmit Orhan Mahallesi Muhtarı Nazmi Balaban’ın üyelik rozeti de Kocaeli Üniversitesi Kandıra MYO Müdürü Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan tarafından takıldı.

Geniş katılım

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Otel Asya’da gerçekleşen Ekim ayı yemekli toplantısına; Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Bayraktutan, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bayrak, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, AKP Kandıra İlçe Başkanı Erdoğan Şentürk, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, Kandıra Belediye Meclis Üyesi Erkan İşler, geçen dönem DP Kandıra İlçe Başkanı Levent Yağız, İl Genel Meclisi üyeleri İsmail Akalın ve A. Haluk Şen, Köy Muhtarları: Salih Deniz (Hüdaverdiler) ve Mustafa Satılmış (Çercili), Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Recep Yıldız, Günay Gülcü, Erdal Baykara ve Dr. İsmail Çapcı, Yurt Müdürü Zeliha Karagöbek, Elektrik-Elektronik Mühendisi Esat Kaygısız, Bekirderespor Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Güngör, Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, İşadamı Erdoğan Görgün, Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammet Mehmet Kayar, İzmit Orhan Mahallesi Muhtarı Nazmi Balaban, Burak Şirket Müdürü İbrahim Yılmaz, sinema sanatçısı Turan Bayrak, Kuruçeşme Merkez Camii Deneği Başkan Yardımcısı Mehmet Yağız, İşadamı Volkan Bulgurcu, Sigorta Emeklileri Halit Çektin ve Fevzi Turan, Kandıra Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Can, Av. Nayim Ulaş ve çok sayıda Kandıralı katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat