Özdilek

Siyaset

Kandıra’ya 17 Rüzgar Santralı kurulacak

Kandıra Belediyesi Mayıs Ayı belediye meclis toplantısı, Meclis toplantı salonunda Ünal Köken Başkanlığın da gerçekleştirildi. 7 gündem maddesi ile toplanan mecliste ilk olarak Nisan ayı müzakere tutanağı oylanarak kabul edildi

7 Mayıs 2014 Saat: 17:40
Kandıra’ya 17 Rüzgar Santralı kurulacak
Kandıra’ya 17 Rüzgar Santralı kurulacak

Kandıra Belediyesi Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında Rüzgar Enerji Santralleri (RES) Projesiyle ilgili yapılan açıklamanın ardından söz alan ve konuyu değerlendiren Kandıra Belediye Başkanı Köken, geçmişten ders alınması gerektiğine işaret ederek başladığı konuşmasında, “Böyle faydalı yatırımların önünün açılması gerektiğini ve Kandıra’nın bu tarz yatırımlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda imar komisyonumuzca hazırlanan raporun geldiği şekliyle kabulünü onaylarınıza sunuyorum” dedi. Yapılan oylama sonucu rapor oy birliği ile meclisten geçti. Tüketici Sorunları Hakem Heyetine asil olarak belediye meclis üyesi Orhan Can yedek olarak ise Erdal Çetin seçildi.

 “RES PROJESİ” ONAYLANDI

Nisan Ayı meclis toplantısında gündeme alınan ve imar komisyonuna havale edilen “RES Projesi” gündem maddesine geçildi. İmar komisyonu tarafından hazırlanan raporla bilgi veren belediye meclis üyesi İrfan Kurt, “Rüzgar ile elektrik üretim konusunu inceledik ve faydalı olduğuna kanaat getirdik. Toplam 17 rüzgar tribününün iki bölgeye kurulması planlanıyor. Eğercili bölgesi ve Bolu Köyü civarına ormana ait bölgeye kurulacak olan bu türbinler sayesinde 35.000 nüfuslu bir beldenin elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor. Sistemin çevreye zararı sıfır. Kandıra’ya faydalı olacak, aynı zamanda istihdama da katkısı olacak” dedi.

NORM KADRO

Başkan Köken, gündemin ikinci maddesi olan Norm Kadro hakkında yapılan açıklamada, nüfusu 50.000’i geçen beldelerde belediyede çalışacak personelde artırıma gidildiği ifade ederken, “Kandıra Belediyesi nüfus artışından dolayı bu çerçevede C-9 tabir edilen banda geçti. Hem Kandıra merkeze hem köylerimize yeni bir norm kadro hazırladık. Bunun için başkanlık makamına yetkilerin meclisimiz tarafından verilmesi gerekiyor” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat