Özdilek

Güncel

Kandıra ,Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’i Ağırladı”

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, şehit ve gazi aileleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve personeli için düzenlemiş olduğu iftar programında araştırmacı tarihçi yazar Talha Uğurluel’i ağırladı.

14 Haziran 2016 Saat: 01:08
Kandıra ,Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’i Ağırladı”
Kandıra ,Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’i Ağırladı”

Namazgah’ın tarihteki öneminin anlatıldığı iftar programına Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’e eşi Elif Köken, Kaymakam İsmail Çiçek ve ailesi de eşlik etti.  İftar programında konuşma yapan Başkan Ünal Köken, vatanımızın, memleketimizin, milletimizin bekası, şanlı bayrağın gönderden hiç inmemesi adına canlarını seve seve bu vatan için bu topraklar için vermiş olan şehitlerimizin aileleri de şuan aramızda. Onlara bu ülkenin minnet borcu var dedi Başkan Köken, Memleketin  varlığı, milletin bekası adına bugüne kadar yapılmış olan mücadelelerle beraber bundan sonra da aynı mücadelelerin yapmaya devam edileceğini belirtti.

 Türkiye’nin en önemli şehirlerinin Namazgahlara sahip olduğunu anlatan araştırmacı tarihçi  yazar  Talha Uğurluel,  Orhan Gazi’nin camisinin Kandıra’da oluşu ilçenin tarihteki önemini arttırıyor dedi . Yazar Talha Uğurluel, aynı zamanda Namazgahların tarihteki yerini  de anlattı. Buralarda binlerce kişinin namaz kılması, yağmur duaları yapması,  Cuma Namazları ve toplu bayram namazlarını kılması ve asker uğurlama törenlerini yapması tarihteki önemini arttırıyor diyen yazar, yoğun ilgi gördü.

Kandıra’ya duyduğu hayranlığı da dile getiren yazar Talha Uğurluel, İftar sonrasında yaptığı Mekke Konulu Açıkhava konferansında her müminin hayatında bir idealdir Resûlullah'ın memleketine gitmek. Onun evini görmek, çocukluğunu geçirdiği mahallede dolaşmak ve mübarek ayaklarının bastığı yerlerin tozunu toprağını koklamak. Hira Nur dağında Allah Resûlü'nün insanlığa gönderilen son mesajı ilk defa alışını tahayyül etmek dedi.Ardından görsellerle konuyu genişleterek anlatan yazarın programının düzenlenmesini sağlayan Başkan Köken’e teşekkürlerini ileten vatandaşlar, ilçenin tarihine yakından tanıklık etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat