Özdilek

Kültür/Sanat

Kandıra sahillerinde hafta sonunda toplam 15 kişiyi daha boğulmaktan kurtardı.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, deniz sezonuyla birlikte Kandıra sahillerinde almaya başladığı güvenlik tedbirleriyle yine can kurtarmaya devam ediyor. Hafta içi ve hafta sonu Kandıra sahillerinde vatandaşın güvenle denize girmesini sağlayan tim, 15 kişiyi daha boğulmaktan kurtardı.

 
185 KİŞİLİK TİM GÖREV YAPIYOR
İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran timinde 85 kişi Cebeci, 40 kişi Kumcağız, 10 kişi Bağırganlı, 20 kişi Seyrek, 30 kişi Sarısu olmak üzere toplam 185 kişi görev yaptı. Timler vatandaşların boğulmalarını önlemek için özverili bir çalışma yürütürken, ekibe AKUT, Sivil Savunma, MAG ve sağlık ekipleri de destek verdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kandıra sahillerinde 6 ambulans, 5 arazi aracı, 4 zoodyak bot, 2 atv, 2 otobüs, 1 Jet Ski ve 1 dalgıç aracı ile hizmet vermeye devam etti.
 
ACİL TIBBİ DESTEK DE VERİYORLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi, boğulma tehlikesi geçirenleri kurtarmak, boğulan vatandaşların bulunması için dalgıçlık faaliyetlerini yürütmek ve kaybolan çocukların bulunmasını sağlamak gibi görevler yapıyor. Merkez ayrıca, tansiyon, sıcak çarpması ve yaralanmalarda da acil tıbbi destek veriyor. Cankurtaran hizmetleri Cumartesi 11.00–19.00 ve Pazar günleri de 09.00–18.00 saatleri arasında her hafta sonu veriliyor.
 
15 KİŞİ DAHA HAYATA TUTUNDU
Kurtarma timinin yerinde, sağlık personelinin ise zamanında müdahalesiyle Kandıra sahillerine gelen tatilciler güven içinde denizin tadını çıkardı. Kandıra sahillerinde serinlemek isteyen Sercan Cansever (15), Bahar Cansever (14), Damla Cansever (12), Berkay Tufan (7), Kerem Bakır (23), İclal Adalı (23), Şermin Kaya (29), Gülistan Uzun (27), Yusuf Yıldırım (65), Merve Çoban (18), Hasan Bostancı (45), Şahin Taşdelen (16), Mehmet Gül (38), Seval Çimen (37) ve Mine Coşkun (17) ekiplerce boğulmaktan kurtarıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat