Özdilek

Kültür/Sanat

Kandıra’nın yöresel yemekleri yarıştı

Büyükşehir tarafından hayata geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışması elemeleri sürüyor

22 Mart 2017 Saat: 22:58
Kandıra’nın yöresel yemekleri yarıştı
Kandıra’nın yöresel yemekleri yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasında Kandıra ilçe elemesi Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve, en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerinden yarışmaya katılan 145 katılımcının yöresel lezzetleri seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği, lezzeti, aroması ve sunumu olmak üzere değerlendirildi.

 

Yemekler kitapta yer alacak

Kandıranın mancarlı pidesi, dartı, lokma, üre ve manda yoğurdundan çeşit çeşit yemekler bir görsel şölen oluşturdu. Folklorik ve yöresel bir şekilde jüriye sunulan yemekler hem lezzetleri hem doğallıklarıyla göz doldurdu. Yüzlerce yıldır Kandıra’da ve Kocaeli genelinde yapılagelen ve gerek sunumu ve gerekse yapımıyla ayrı ayrı hikayeleri olan yemekler, tatlılar ve hamur işi çeşitleri kayıt altına alınarak kitaplaştırılacak. Kocaeli’nin yemek kültürüne katkı yapacak “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasıyla kültürel bir öğe olan yemeklerin hikayeleri, tarifleri, görselleriyle birlikte bir kitapta toplanacak.

 

Seçici kurul üyeleri

Katılan tüm katılımcılara katılım sertifikası, mutfak önlüğü ve yaka kartları verildi. Yarışmanın seçici kurulunda Jüri Başkanı şef aşçı Naif Bağı, Ayfer Özmen, Günay Hasdemir, Bayram Özberk, Tayfun Gündüz, Evrim Karaca, Abdullah Köktürk, Aziz Kayabaşı, Mücahit Kaynak ve Ali Aktaş yer aldı. Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerindeki yemeklerden final elemesine katılmaya hak kazananlar belirlenecek.

 

ilçe elemeleri

Yöresel Yemek Yarışmasına Kocaeli merkez, ilçe ve köylerden başvurular yapıldı.  İlçe elemeleri, farklı günlerde aynı seçici kurul başkanlığında gerçekleştirilecek. 22 Mart Çarşamba Körfez ve Derince ilçe elemeleri Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, 23 Mart Perşembe Gebze, Çayırova, Dilovası, Darıca ilçe elemeleri Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Para ödüllü yarışma

Yöresel Yemek yarışması; En Yöresel Çorba, En Yöresel Ana Yemek, En Yöresel Hamur İşi, En Yöresel Erişte Ve Pilav, En Yöresel Tatlı, En Yöresel Salata, En Yöresel Kışlık Konserve (Reçel, Marmelat, Turşu Vb.), En Yöresel Yemek Hikayesi, En Yeni Yöresel Tat kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmanın her kategorideki 1.’sine 3 bin TL, 2.’ye 2 bin TL, 3.’ye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine 1.500 TL olmak üzere toplam 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat