Özdilek

Sağlık

Kandıra hastanesine kavuştu

Yapımına 2010 yılında başlanan ve M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nin açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile yapıldı. Açılışta konuşan Işık, “Kazım ağabeyin ismini özellikle tuttuk

7 Mart 2014 Saat: 17:07
Kandıra hastanesine kavuştu
Kandıra hastanesine kavuştu

Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında yaptırılan M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi açıldı. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, AKP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, müdürler, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Hastaaneye adı verilen eski Sağlık Bakanı M. Kazım Dinç de açılışta hazır bulundu.

CENGİZ KAN KATILMADI

Alana ilk gelen Karaosmanoğlu, Kandıralılar tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Yeniden aday gösterilmediği için partisine karşı açık bir şekilde tavır koyan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın toplantıya katılmaması dikkat çekti. Karaosmanoğlu’nun ardından alana gelen Işık ise çiçeklerle karşılandı. Programın açılış konuşmasını Aydınlık yaptı. Aydınlık, “Burada yapılanları söylemek kolay ama yapmak kolay değil. Tomografi cihazı da yakında gelecek” dedi. Aydınlık’ın ardından Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan söz aldı.

HASTANELER OTEL KONFORUNDA

Daha sonra söz alan Karaosmanoğlu ise, “Eskiden hastanelerde doğru düzgün muayee olamıyorduk, olsak ilaç alamıyorduk. SSK hastanelerii devlet hasataneleri atrasından  iletişim yoktu. Artık insanlar çok daha şefkatli ellerden şefkatli şifa reçeteleri alıyorlar. Beş yıldızlı otel standardından hastanelerimizde hizmet verir olduk. En çok dua aldığımız konuların başında sağlık geliyor. Kandıramız Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olacak. Bizim köylerimiz Cumhuriyetin 100. Yılına gelmeden Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale geldi” dedi.

ÖZELLİKLE DİNÇ OLSUN DEDİK

Sağlık hizmetlerinin en önemli hizmetlerden biri olduğunu belirten Topaca, “Burası her türlü tahlilin yapılacağı bir hastane. Vali olarak bunun takipçisi olacağım. Bu hizmetler kolay yapılmıyor” şeklinde konuştu. Son olarak söz alan Işık ise, “Birileri laf siyaseti yapar biz hizmet siyaseti yaparız. Sağlıkta değişen analayışı Kandıra’ya da yansıtalım dedik. Koğuş gibi odalar buraya yakışmıyor. Kandıra’ya milletvekilliği ve bakanlığı döneminde Kandıra’ya hizmet eden Kazım Ağabeyimizin ismini özellikle tuttuk” dedi.

İLK DEFA SU SIKINTISI OLMAYACAK

Konuşmasına devam  eden Işık, “518 milyon lira sağlık hizmeti yaptık. Personel sayısı iki katından daha fazla arttı. Bizim görevimiz size en yisini sunmak. 11 tane ambulansımız vardı şuanda 54 tane ambulansımız vasr. Tekerlekleri palet ola n değil, helikopter ambulanslarımız var. Bunlar memleketin hangi noktadan hangi noktaya geldiğini gösteren güzel şeyler. Daha vermemiz gereken çok hizmet var. Kandıra’nın 2002 yılını hatırlayın. Her yaz bir su sıkıntısı çekerdi. İlk defa bu sene Kandıra’da hiçbir köy su sıkıntısı çekmeyecek. Karaosmanoğu Namazgah Barajı’nı Kandıra’ya kazandırdı” dedi.

10 BİN METRE KARE ALAN

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi toplam 10 bin metre kare alan üzerine inşa edildi. Servisleri ile birlikte üç katlı bir şekilde inşa edilen hastanede 7’si uzman doktor olmak üzere 200 kişi hizmet verecek. Ayrıca hastanede 6 yataklı acil müşade odası, 54 yatak, 2.düzey yoğun bakım ünitesi ve iki adet amaeliyathane var. Öte yandan hasta kabulüne yaklaşık iki hafta önce başlanan hastanede endoskopi birimi ve kadın doğum da bulunuyor. Yıllar sonra Kandıra’ya kazandırılan hastanenin maliyeti 10 milyon 49 bin lira.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat