Özdilek

Çevre

Kandıra duble yol ve Otogar kavşağının temeli atıldı

KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’la birlikte, İzmit-Kandıra duble yolunun ve İzmit Otogar kavşağının temel atma törenine katıldı.

20 Kasım 2016 Saat: 19:00
Kandıra duble yol ve Otogar kavşağının temeli atıldı
Kandıra duble yol ve Otogar kavşağının temeli atıldı

  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milletvekilleri R.Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Cemil Yaman, , Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal,  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, ilçe Belediye Başkanları ve vatandaşlarda törene katıldılar.

 

Ulaşım Vücudumuzda Ki Kan Dolaşımı Gibidir

Yaklaşık 218 milyon TL’lik projenin temel atma programında ilk konuşmayı gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ulaşım, vücudumuzdaki kan dolaşımı gibidir. İnsan vücudunda ki kan dolaşımının nasıl sağlıklı olmasını istiyorsak, kentlerin ulaşımı da aynı derece de sağlıklı olmalıdır. Tıkandığı zaman bu iki hayatta maalesef durma noktasına gelir. Kentimiz, Anadolu'ya açılan bir kapı olduğu için bu bölgenin tıkanmaması ve akışının sağlanması ülkemiz adına da çok önemlidir. Kandıra bölgemiz özellikle yaz dönemi diğer illerden de turistleri kendisine çekmektedir. Bu nedenle yollarımızda yoğunluk yaşanmaktadır. İnşallah bu güzergâhın en kısa zamanda açılmasını arzu ediyoruz. Önümüzde ki yılda bu kavşağın bitmesiyle burada ki trafik sıkıntımız ortadan kalkacaktır” dedi.

 

Bir Kalemde 218 Miyon Tl’yi Harcayabiliyoruz

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ta, "Temelini atacağımız bu ihalenin bedeli 218 milyon TL’dir. Yani il merkeziyle bir ilçe merkezi birleştirme için bölünmüş yol ve duble yol yapmak için devlet bir kalemde 218 milyon TL’yi harcayabiliyor” ifadelerini kullandı. Kocaeli’de yapım çalışmaları devam eden ve açılışı yapılacak olan projeler hakkında bilgilerde veren Bakan Işık, “Yenişehir hastanemizin inşaatı başladı. Allah nasip ederse 2018’de hastanemizi açacağız. Kocaeli Devlet Hastanesini çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak. Gölcük hastanemizin temelini yakında atacağız. Fatih Gebze hastanemiz bitmek üzere. Şimdi Kocaeli’ne yepyeni bir Adalet Sarayı’nı inşallah kazandırmak için, çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz" diye konuştu.

Üç Milyon Kardeşini Misafir Eden Büyük Bir Milletiz

Temel atma töreninde mülteci konusuna değinen Bakan Işık, “Bu millet çok büyük bir millet, bu millet asil bir millet, 5 bin ile 50 bin mülteci aldı diye iç siyaseti bozulan, iç siyasi dengesi alt üst olan Avrupa ülkelerine nazaran, 3 milyon kardeşini ülkesinde misafir eden büyük bir milletiz. Allah milletimize zeval vermesin" açıklamasını yaptı. Kocaeli genelinde yapılacak olan projeler hakkında bilgiler veren Bakan Işık, “Duble yollar yapıyoruz. İzmit-Kandıra yolu inşallah yarım saatin altına düşecek. Bununla da kalmıyoruz. Kuzey Marmara yoluyla; Kandıra ve İzmit’i, İstanbul’a çok daha yaklaştırıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz Karadeniz Sahil yolunda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Karasu, Kaynarca, Kandıra Ağva ve Şile yolunun da bitirdiğimiz zaman Kandıra-İstanbul’a çok daha yakınlaşmış olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat