Özdilek

Siyaset

Kandıra’da isyan çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilimizdeki ilçe belediye başkan adayları açıklandı. 6 belediye başkanı yerini korurken, 6 belediye başkanı ise yeniden aday gösterilmedi.

22 Ocak 2014 Saat: 21:37
Kandıra’da isyan çıktı
Kandıra’da isyan çıktı

AKP’de adaylık konusunda ilk büyük tepki, Kandıra’dan geldi. Cengiz Kan’ın aday gösterilmemesine tepki gösteren partililer, ilçeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve İl Başkanı Civelek’i yuhaladılar.

PROTESTO ETTİLER

Ankara’da dün öğle saatlerinde adayların açıklanmasıyla birlikte Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın tekrar aday gösterilmediğini öğrenen Kan yanlısı 250 kadar partili, Kan ile görüşmeye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İl Başkanı Mahmut Civelek’i protesto etti.

KUKLA MI ARIYORSUNUZ?

Partililer, “Yuh olsun, yazıklar olsun. Siz de kazanamayacaksınız. Kukla başkan arıyorsunuz. Biz kukla başkan istemiyoruz” diye slogan atmaya başladılar. İl Başkanı Civelek, öfkeli partilileri yatıştırmaya çalıştı, ancak başarılı olamayınca belediye başkanının makamına çıktı. Cengiz Kan, Karaosmanoğlu, Civelek ve Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk bir saat kadar baş başa görüştüler. Karaosmanoğlu ve Civelek, belediye binasından çıkarken protestolar şiddetlenince, büyük bir hızla ilçeden ayrıldı.

BAĞIMSIZ ADAYLIK SİNYALİ

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, partililere hitap ederken, herkesin sakin olmasını istedi. Kan, “Hassasiyetinizi anlıyoruz. Bu hizmetler sizin için yapıldı. Bugünkü görüntü zaten bunu gösteriyor. Dost var, düşman var. Bundan sonraki günlerde de hep birlikte Kandıra için çalışacağız” dedi. Kan, destekçilerin “İstifa et, bağımsız aday ol” şeklindeki sloganlarına da “Mesajı aldım. İnşallah bundan sonra da görüşeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat