Özdilek

Güncel

Kandıra da Atatürk Haftası Kutlandı

Atatürk Haftası nda Kandıra da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelmesi ile 14 Kasım günü Gezi Araştırmacısı, şair ve yazar Dursun Özden ile söyleşi programı, şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

16 Kasım 2022 Saat: 11:10
Kandıra da Atatürk Haftası Kutlandı
Kandıra da Atatürk Haftası Kutlandı

Kandıra da Atatürk Haftası Kutlandı

Kandıra Yelken Sineması nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını sunucu Ebru Çetiner yaptı.

Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Bizkandırayız Platformu adına Aygün Aynagöz programın oluşumu hakkında bilgi verdi ve Yelken Sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu na katılımcı tüm dernek ve topluluklara teşekkür etti.

Program Akçakoca İlkokulu öğrencilerinin Misket Oyunu ile devam etti. Zeynel Güleçyüz hocanın öğrencileri başarılı performansları ile seyircilerden bol alkış aldılar.

Akçakoca okulu öğrencilerinden Hikmet Hamza Güdük ve arkadaşları Mücahit Cici nin Kandıra için yazdığı şiiri okudular.

Ebru Çetiner in Dursun Özden in biyografisini okuduktan  sonra Konuşmacı Dursun Özden yaklaşık kırkbeş dakika gezdiği ülkelerdeki Atatürk ün bıraktığı izleri ve karşılaştığı Atatürk ile ilgili anıları anlattı.

Katılımcıların çeşitli sorularını cevaplayan Özden in ardından programa Tasvire Hurşit Güneş okulu öğrencisi Alisa Akşit  Atatürk ün sevdiği parçalardan bir bölüm sundu.

Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Arslan ın Atatürk şiiri, Sabahat ve Cem Ulutaş çiftinin Karayılan Destanı nı okuması ardından A.D.D Kandıra şube Başkanı Zaliha Yalçıntuğ un okuduğu şiir seyircilerin coşkulu alkışları ile karşılandı.

Dursun Özden e plaketi Bizkandırayız Platformu adına Aygün Aynagöz,  A.D.D. Başkanı Zaliha Yalçıntuğ, Ç.Y.D.D. Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Sinan Yolcu, Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer, Kandıraspor Başkanı Hüseyin Akın, Kandıra Gençlerbirliği Başkanı Tansu Okan ve Kandıra Koşu Ve Bisiklet grubu adına Cem Ulutaş ile birlikte takdim etti. Aynı zaman da İsmail Sarıca nın İçinde Kandıra Geçen Yazılar adlı kitabı da Dursun Özden e hediye edildi.

Atatürk ü anma etkinliği çekilen hatıra fotoğrafı ve Dursun Özden in kitaplarını imzalaması ile tamamlandı.

Katılımcılar arasında Kandıra eski Belediye Başkanı ecz. İsmail Genç ve eşi Kandıra Belediye Meclis Üyesi Birten Kaya, Akçakoca İlkokulu Müdürü Mustafa Koçak, Askerlik şubesi Başkanı Barış Bektaş ve eşi, Kocaeli Kandıralılar derneği kurucularından Ahsen Okyar, T.H.K. Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Manav Türkleri Fedarasyonundan Kadir Özdemir, Emeki öğretmen İpek Sümer, Hasan Toksöz, Rıfat Okan  Çölyak ve PKU Kandıra Temsilcisi Ayfer Kocatürk, Satranç Eğitmeni Mustafa Yıldız, Emekli Yarbay Salih Akyıldız, Nar Çiftliği sahipleri Nardane- Ahmet Kuşcu, Mimar Gürcan Yalçıntuğ, Hakan Saltık, Kandıraspor ve Kandıra Gençlerbirliği futbolcuları, Ömer Becerikli, Sertaç Tugay, Salih Horoz,  Gökçin-Ercan Yalçıntuğ, Aliye Erdoğmuş, Berna Erdim, CHP Kandıra eski ilçe başkanları Recep Şenol ve Volkan Bulgurcu, Nurşen Aynagöz, Mehmet Toker, İyi Parti Kandıra İlçe Yöneticileri Yaşar Akalın, Uğur Akalın, Rahmi Göztürk, Celil Sağlam ve çok sayıda öğrenci velisi hazır bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat