Özdilek

Aşayiş

Kandıra cinayetinde 12 tutuklama

Biri kadın iki kişinin öldürülüp toprağa gömülmesi ardından göz altına alınan 15 kişiden 12 şahıs tutuklandı.

6 Şubat 2018 Saat: 00:03
Kandıra cinayetinde 12 tutuklama
Kandıra cinayetinde 12 tutuklama

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında,  geçtiğimiz günlerde 7 kişi gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda, 24 Ocak günü Kandıra İlçesi Kısalar Köyü Açmalar mevkiinde kazı yapıldı. Yapılan kazıda  birkaç ay önce öldürüldükleri tahmin edilen biri kadına ait 2 ceset bulundu.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı cesetlerin bulunması sonrasında olayla ilgili haberlere 25 Ocak günü  olayla ilgili yayın yasağı getirdi.  Devam eden çalışmalar neticesinde cesetler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Konu ile ilgili olarak  31 Ocak günü akam saat 17:20 sularında  Kocaeli Cumhuriyet başsavcılığı yazılı bir bilgilendirme daha yaptı. Yapılan bilgilendirmelerde şu ifadeler kullanıldı. “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen cinayet soruşturması kapsamında;Kandıra Yolu üzerinde biri kadın biri erkek 2 cesedin gömülü halde bulunduğu ve cesetlerin Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği hususları Cumhuriyet Başsavcılığımızın 24.01.2018 tarihli yazısıyla açıklanmıştır.

     Soruşturma konusu olan ve Mülkiye Serin ile İsmail Serin isimli evli bir çifte ait olduğu değerlendirilen cesetlerin kimliklerinin kesin tespiti ve ölüm tarihleri hususu Adli Tıp Kurumu’ndan tarafımıza gönderilecek rapor ile aydınlığa kavuşacaktır.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 22 Ocak 2018 tarihinde başlatılan operasyon sürecinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla şu ana kadar 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli ifadelerinden hareketle tespit ve temin edilmesi muhtemel yeni şüphelilerin varlığı göz önünde bulundurularak konu ile ilgili 25.01.2018 tarihinde yayın yasağı kararı verilmiştir. Cinayetin işlenme nedeni ve şüpheli oldukları değerlendirilen kişilere yönelik soruşturma devam etmektedir. Gerek duyulması halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Denildi.Olayla ilgili olarak  devam soruşturmalar sonucu gözaltına alınan E.G, I.K.Ö, S.D, H.T, M.N, Ç.U, T.Y, H.K, B.T, V.Y, B.Ö, B.Ç, Ö.G, M.Ç  ve A.O.Ö  isimli şahıslar, emniyet müdürlüğünde tamamlanan  sorguları sonrası saat15:00 sularında kocaeli adliyesine  sevk edildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat