Özdilek

Turizm

Kandıra ,Cebeci Plajına Mavi Bayrak

Kandıra Cebeci Halk Plajı Mavi Bayrak aldı

7 Mayıs 2013 Saat: 21:47
Kandıra ,Cebeci Plajına Mavi Bayrak
Kandıra ,Cebeci Plajına Mavi Bayrak

    Körfez’i tarihinde ilk kez Karamürsel Altınkemer Plajı ile ile “mavi bayrak” alırken bu yıl da Kandıra Cebeci Halk Plajı “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı. Kocaeli’de bu yıl iki halka açık plajda“Mavi Bayrak” dalgalanacak.

 

CEBECİ HALK PLAJI’NA MAVİ BAYRAK

Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajların açıklandığı toplantı İstanbul Ramada Otel de gerçekleştirildi. Türkiye de “Mavi Bayrak” alanlarının tespitini yapan  “Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı”nın (FEE) temsilcisi Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından açıklanan Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlar arasında  Kandıra Cebeci Halk Plajı da yer aldı.

 

KARAMÜRSEL MAVİ BAYRAĞI KORUDU

Geçtiğimiz yıl İzmit Körfezi tarihinde ilk kez bir mavi bayrak alan Karamürsel Altınkemer Plajı bu yıl da tüm kriterleri yerine getirerek mavi bayrağın Körfez’de dalgalanmasını sağladı. 

 

TÜRKİYE 3. SIRAYA YÜKSELDİ

Geçtiğimiz yıl dünyada 4. sıra da yer alan Türkiye bu yıl 3. sırada yer alan Fransa’yı geride bırakarak üçüncülüğe oturdu. İspanya 552 adet ile birinci, Yunanistan 393 adet ile ikinci, Türkiye ise 383 adet Mavi Bayrak plaj ile üçüncü sırada yer aldı. Toplam dünyada 3091 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor.

 

YATIRIMLAR MEYVESİNİ VERDİ

Çevresinde 15 milyon nüfuslu İstanbul gibi mega kentin yanı sıra, Kocaeli ve Bursa gibi büyük sanayi kentlerinin bulunduğu İzmit Körfezi son yıllarda büründüğü siyah renginden kurtulmaya başladı. İzmit Körfezi’ndeki sanayi tesislerini ve gemileri havadan ve karadan denetleyen, Körfez’in çevresini arıtma tesisleri ile donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez’in ve Kocaeli sahillerinin tekrar eski günlerine dönmesini sağladı.

 

 

MAVİ BAYRAK İÇİN 27 ŞART

Mavi bayrak için yüzme suyu niteliği, çevre yönetimi, çevre bilinçlendirme, donanım ve insan sağlığı konusundaki güvenlik başlıkları altında 27 şart gerekiyor. Sezon süresince 15 gün ara ile deniz suyu analizlerinin yapılmış ve sonuçlarının AB Yüzme Suya Direktifi’ne uygun olması, atık suların bertarafı, plaj beldesinde çevre bilinci etkinlikleri, yöre halkının çevre bilinci, imar planına uygun yapılaşma, alg ve bitkilerin plajda kötü bir görüntü yaratmasına izin verilmemesi, geri dönüşümün yapılması, evcil hayvanların olanakları, motorlu araçların girmemesi, cankurtaran sayısı, ilkyardım, özürlü tuvaleti gibi önemli başlıklara uygunluk kontrol ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat