Özdilek

Güncel

Kandıra, Babalı’daki 54 kaçak yapı yıkıldı

Kandıra Babalı sahili mevkiinde 2018 yılında yapılan ve bu nedenle de imar barışından yararlanamayan 54 yapının yıkımı gerçekleştirildi.

5 Eylül 2018 Saat: 20:57
Kandıra, Babalı’daki 54 kaçak yapı yıkıldı
Kandıra, Babalı’daki 54 kaçak yapı yıkıldı

Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ekipleriyle birlikte yürütülen çalışmalar dahilinde 2018 yılında yapılan ve imar barışından yararlanamayan 54 yapı,  jandarma ve zabıta ekipleri nezaretinde yıkıldı.

Hükümet tarafından 30 Nisan 2018 Pazartesi günü açıklanan imar affı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilen yapıları kapsıyor.

Açıklanan tarihten sonra inşa edilen  uygunsuz yapılar ise bu aftan yararlanamayarak yıkımları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesinin birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında Babalı bölgesinde tespit ettikleri 54 kaçak yapının yıkımı için bölgeye iş makinelerinin yanı sıra jandarma ve zabıta ekipleri de bulundu.

54 yapının yıkımı Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin gözetimi altında sorunsuz bir şekilde yapıldı.  

Son Tarih 31 Ekim 2018

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken Konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’vatandaşlarımız 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak yapılan binaların kayıt altına alınması amacıyla belediyemizde oluşturduğumuz ilgili birime 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapmaya devam edebilirler.’’ dedi.

Gerçekleşen müracatla yapılan işlemlerin ardından durumu uygun yapılar için  Yapı Kayıt Belgesi alınabilirken, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan ve yapı kayıt belgesi almaya uygun olmayan yapıların ise ilçede yıkımları devam edecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat