Özdilek

Sağlık

Kamu Hastanelerinin, İşbirliği Randevu Süresini Kısaltıyor

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde hasta memnuniyetine yönelik bir çalışma daha başlatıldı.

17 Kasım 2016 Saat: 10:17
Kamu Hastanelerinin, İşbirliği Randevu Süresin Kısaltıyor
Kamu Hastanelerinin, İşbirliği Randevu Süresini Kısaltıyor

Birliğe bağlı kamu hastaneleri arasında MR, BT, mammografi, sintigrafi gibi görüntüleme hizmetlerinin karşılıklı olarak verilebilmesi için protokol imzalanacak. Bu sayede  devlet hastanelerindeki görüntüleme hizmet kapasitesi daha verimli ve dengeli kullanılmış olacak. Uygulama ile yoğun hastanelerde daha kısa randevu süreleri hedefleniyor. 

Görüntüleme hizmetlerine yoğun talep yaşanmayan hastanelerdeki cihaz kapasiteleri diğer hastanelerden aktarılan hastalarla tamamlanacak. Böylece hem devlet hastanelerinin cihaz kapasiteleri daha homojen, etkin ve verimli kullanılmış olacak, hem de hastalar tetkiklerini daha kısa sürede yaptırmış olacak. Bu işlemler için hastalardan ilave herhangi bir ücret alınmayacak.  Randevu işlemleri tamamen görevliler tarafından organize edilecek. 

 Hastalar Ring Araçlarıyla Taşınacak

 Kamu hastanelerinde verilen hizmet kalitesinin arttırılması ve hizmete erişimin kolaylaşması amacıyla başlatılan çalışma hakkında bilgi veren Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney “ Zaman zaman bazı hastanelerimizde hasta yoğunluğu nedeniyle özellikle MR ve Tomografi randevularında uzama olabiliyordu. Bu durumun önüne geçebilmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Hastalarımız söz konusu hizmetler için devlet hastaneleri arasında ücretsiz ring araçlarıyla taşınacak. Çekim işlemi tamamlandığında gönderen hastanenin hekimleri görüntüleri kendi bilgisayar ekranında anında görebilecek. Filmlerin raporları 3 gün içinde elektronik ortamda iletilecek. Bu sayede hem hastalarımız hem de tedavisine daha erken başlayabilecek olan hekimlerimizin memnuniyeti artmış olacak. Yeni uygulama 14 Kasım 2016 tarihinden beri Kocaeli Devlet Hastanesi ile Gölcük Devlet Hastanesi arasında başlatılmış durumda. İlerleyen tarihlerde diğer hastaneler arasında da yaygınlaştırılacak.” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat