Özdilek

Sağlık

Kamu Hastanelerine Çapraz Denetim

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sorumluluk alanlarında bulunan hastane ve sağlık kuruluşlarına çapraz denetim uygulaması başlatıldı.

9 Mart 2015 Saat: 18:49
Kamu Hastanelerine Çapraz Denetim
Kamu Hastanelerine Çapraz Denetim

 Bu uygulama ile Genel Sekreterlik tarafından yapılan Kocaeli  Kamu Hastaneleri değerlendirme ziyaretlerine; mevcut hastane yönetiminin yanı sıra farklı bir sağlık tesisinin yöneticileri de eşlik ediyor.

 Sağlık tesislerinin verimli çalışması, vatandaşların kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için alınması gereken her türlü tedbirleri ve çalışmaları yerinde görmek, farklı bir gözle değerlendirerek yaşanan aksaklıkları tespit etmek amacı ile yapılan ziyaretlerde; Poliklinik, servis, ameliyathane, eczane, yemekhane, depo alanları gezilerek değerlendirmeler yapılıyor. Ziyaretlerde, tespit edilen aksayan yönler ile ilgili olarak gerekli uyarılar yapılıyor. Aksaklıkların düzenlenmesi için gerekli süre belirleniyor.  

 Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney başkanlığında yapılan uygulama kapsamında önceki gün yapılan Darıca Farabi Devlet Hastanesi ziyaretine,  Kocaeli Devlet Hastanesi Yönetimi eşlik etti.

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hikmet Yaşar, Kocaeli Devlet Hastanesi Op. Dr. Adem Çakır ile hastane müdürlerinin katıldığı ziyarette; Darıca Farabi Devlet Hastanesi Acil Servisi başta olmak üzere tüm alanlarının gezilerek değerlendirildi. Ziyarette hastaların memnuniyeti gözlendi. Hasta ve sağlık çalışanları ile bolca vakit geçirilen ziyarette, istek ve öneriler değerlendirildi.

 Çapraz Ziyaretlerle ilgili olarak konuşan Genel Sekreter Ergüney “Çapraz ziyaretlerdeki amacımız farklı sağlık tesislerini birbirimizin gözünden değerlendirerek, hizmet kalitemizi daha etkin ve verimli hale getirmek. Yaptığımız ziyaretlerde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını dinleyerek çözüme ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Bu sayede sağlık çalışanlarının ve hastalarımızın moral ve motivasyonunu sağlıyoruz” ifadelerini kullanarak, denetimlerin periyodik ve anlık olarak devam edeceğini bildirdi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat