Özdilek

Güncel

KALICI İŞ YERLERİ İMAM HATİP OLUYOR

17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında yapılan kalıcı konut bölgelerindeki kalıcı iş yerleri imam hatip okuluna dönüştürülüyor

23 Ağustos 2013 Saat: 10:15
KALICI İŞ YERLERİ İMAM HATİP OLUYOR
KALICI İŞ YERLERİ İMAM HATİP OLUYOR
Asrın felaketi 17 Ağustos 1999Depremi`nde, Kocaeli`de 20 binin üzerinde can kaybı yaşandı. 8 bin 500 civarında konut ve iş yeri yıkıldı.Depremzedelerin mağduriyetini gidermek için önce geçici konut, ardından 18 bin kadar kalıcı konut yaptırıldı. Yıkılan iş yerleri için de Gölcük,Başiskele, İzmit Gündoğdu, Karamürsel, Hereke ve Gebze`deki kalıcı konut alanlarının bulunduğu 24 ayrı yere kalıcı iş yeri binaları inşa edildi. İş yerlerindeki dükkan sayısı binin üzerinde. Her biri 25-30 bin liraya mal olan kalıcı iş yerleri, hak sahiplerine yüzde 4 faizle, 5 yıl geri ödemek koşuluyla teslim edilmişti. 
 
ATIL DURUMDA KALDILAR 
Yapılan kalıcı konutlar dolarken, konut bölgelerinde yaptırılan kalıcı iş yerleri atıl durumda kaldı. Devletin milyonlarca lira ödeyerek yaptırdığı kalıcı iş yerleri çalıştırılamadı, işletilemedi. Esrarkeşlerin mekanı oldu. Kapı, pencere, radyatörler söküldü. Depremzedelerin mağduriyetini gidermek amacıyla yaptırılan kalıcı iş yerleri sadece ilimizde değil depremin etkilediği Sakarya, Yalova, Düzce`de de sorun oldu, iş yeri sahiplerini çileden çıkarttı. 
 
GERİ ÖDEMELER YAPILMADI
İş yeri hak sahipleri kendileri için yaptırılan kalıcı iş yerlerine ilgi göstermedi. 5 yıl sonra başlayan geri ödemelerde ise sıkıntı yaşayıp mağdur oldular. Depremzedeler sonunda, “Ben kalıcı iş yeri istemiyorum. Alın malınızı. Bugüne kadar ödediğim parayı bana geri ödeyin” diyerek tepkisini ortaya koydu. Devlet ödenen paraları hak sahiplerine geri iade etmedi. 
 
BÜYÜKŞEHİR SATIN ALDI   
Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan kalıcı iş yerlerinin değerlendirilmesi için Bayındırlık Bakanlığı ile protokol yaptı ve buraları satın aldı. Satın alınan kalıcı iş yerlerinin daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı`na bedelsiz devredilmesi için Büyükşehir Belediyesi mecliste karar çıkardı. Milli Eğitim Bakanlığı`na devredilen kalıcı iş yerleri 4+4+4 yeni eğitim sistemi kapsamında okul binalarına dönüştürecek.
 
İMAM HATİM YAPILIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı`na devredilen Başiskele Karşıyaka`daki Kalıcı Konut Bölgesi`ndeki kalıcı iş yeri imam hatip okuluna dönüştürülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iş yerinin imam hatip okuluna dönüştürülmesi için ihale açtı. Önümüzdeki ay yapılacak ihaleyi kazanan firma, iş yeri içinde yapacağı düzenlemeyle sınıflar oluşturacak. Karşıyaka İmam Hatip Lisesi, 2013- 2014 yılı eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirilecek. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat