Özdilek

Güncel

Kahvemiz Evimiz Projesi Köylerde

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit’e 15 km. uzaklıktaki Sarıhocalar Köyü’nde “Kahvemiz-Evimiz” projesi kapsamında düzenlenen kıraathanelerin 10 uncusu törenle açıldı. Sarıhocalar Merkez Kıraathanesi’nin yeniden düzenlenerek açılışının yapıldığı törene İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, İzmit Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Sarıhocalar Köyü Muhtarı Tahsin Yağız, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Karataş, Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin ve köy sakinleri katıldı.

 

KİTAP VE SATRANÇ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın çok önem verdiği proje, kapalı yerlerde sigara yasağının başlamasıyla kahve ve kıraathane türü yerlerin daha işlevsel hale dönüştürülmesi amacını taşıyor. Doğan’ın sık sık vurguladığı gibi; “ Temiz ve hijyenik bir ortamda insanlar yine oyunlarını oynasınlar, ama bunu yaparken zaman zaman kitap okuyup, satranç da oynayabilsinler” felsefesi projenin temelini oluşturuyor. Sarıhocalar Merkez Kıraathanesi’nde belediye ekipleri kahvenin yeniden düzenlenmesi sürecinde işletme sahibine destek sağladı. Boya badana, tefriş ve kütüphanesi belediye tarafından yapılan kıraathaneye, açılış günü 100 temel eserden oluşan kitap seti ile satranç takımı hediye edildi.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu oyuncuları açılış öncesinde “Sürçü Lisan” adlı kısa skeçle açılışa renk kattı. Başkan Yardımcısı Acar, işletme sahibi Yılmaz Şen’i kutlayarak hayırlı kazançlar diledi. Açılışa katılan konuklara köy sakinleri tarafından hazırlanan “mancarlı pide” ikramı ikram edildi.

 

Foto 1: Kocaeli Bölge Tiyatrosu oyuncuları açılış öncesinde “Sürçü Lisan” adlı kısa skeçle açılışa renk kattı.

Foto 2: Sarıhocalar Merkez Kıraathanesi’nin yeniden düzenlenerek açılışının yapıldığı törene İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, İzmit Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Sarıhocalar Köyü Muhtarı Tahsin Yağız, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Karataş, Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin ve köy sakinleri katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat