Özdilek

Güncel

Kadınlar Günü dernekleri birleştirdi

İlimizdeki çeşitli sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Valilik önüne çelenk bırakarak açıklama yaptı.

8 Mart 2014 Saat: 18:14
Kadınlar Günü dernekleri birleştirdi
Kadınlar Günü dernekleri birleştirdi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle CHP İl Kadın Kolları, Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği, Huzurevi Derneği, SOROPTİMİST Kadınlar Derneği, Üniversiteli Kadınlar Derneği, Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Kocaeli Eğitim Vakfı bir araya gelerek Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Çelenk merasiminin ardından CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen ve Kocaeli Kadın Kuruluşları Birliği üyesi Şener Albayrak Taras, günün anlamına dair basın açıklaması yaptı.

 

MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Törende ilk olarak konuşma yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, Cumhuriyet dönemi ile eski dönem kadın erkek eşitliği ilkesini karşılaştırdı. Özen, "Ülkemizde son 11 yıldır kadınlarımızın Atatürk’ün devrim kazanımlarının kıymetini her geçen gün daha iyi anlıyoruz ve onları kaybetmemek adına her türlü mücadeleyi vereceğimize dair söz veriyoruz” dedi. Ardından söz alan Kocaeli Kadın Kuruluşları Birliği üyesi Şener Albayrak Taras, "Bugün kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün ne yazık ki ülkemizde kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın, cinayetlerin giderek arttığını ve kadının eşit yurttaş olması yolunda engellerin çoğaldığı bir gerçek" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat