Özdilek

Güncel

Kadın Platformu, Ö.Y.’nin yanında

Kocaeli Kadın Platformu üyelerinden oluşan bir grup kadın, geçtiğimiz yıl Gölcük’te 29 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki Ö.Y.’nin duruşmasında, küçük çocuğa destek olmak için bir açıklama yaptı.

8 Ocak 2014 Saat: 17:20
Kadın Platformu, Ö.Y.’nin yanında
Kadın Platformu, Ö.Y.’nin yanında

Kocaeli Kadın Platformu üyesi olan bir grup kadın, adliye binası önüne gelerek, geçtiğimiz yıl Gölcük’te 29 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen Ö.Y. isimli 13 yaşındaki kız çocuğuna destek olmak için bir basın açıklamasında bulundu. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada Ö.Y.’nin yanında olduklarını belirten platform üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Aysun Türkdönmez, “AKP iktidarının ayrımcılık ve eşitsizlik üreten cinsiyetçi politikaları sonucunda tüm ülke şiddet sarmalının içine itilmektedir” dedi.

Kadınların en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildiğini belirten Türkdönmez, “Ülkemizde toplu tecavüz davalarında, tecavüze uğrayan çocuğun ‘rızası olduğu’ gerekçesiyle mahkemeler adil olmayan kararlara imza atmıştır. Bu sebeple Ö.Y.’nin duruşmasına müdahil olmak istememize rağmen, yaptığımız tüm talepler mahkeme tarafından reddedilmiştir. Duruşma şu anda gizli bir şekilde yürütülmekte ve kamuoyu oluşturulması engellenmektedir. Şiddetin en ağır biçimlerinin yaşandığı bu olaylar karşısında gerekli önlemleri almayan AKP iktidarı, tacizin, tecavüzün ve kadın cinayetlerinin tek sorumlusudur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat