Özdilek

Siyaset

Kadın olmadan devrim olmaz

CHP İl Kadın Dayanışma Komisyonu Başkanı Serpil Tuna, "Kadına yönelik şiddet" konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu ve AKP hükümetine yüklendi.

19 Kasım 2013 Saat: 22:39
Kadın olmadan devrim olmaz
Kadın olmadan devrim olmaz
    Serpil Tuna, "Kadının sosyal, siyasal ve ekonomik yaşama yoğun katılımı, savaş karşıtı duruşu, yaşamı yeniden sevgiyle inşa etmesi sonrası bu sürecin yani 21.nci yüzyılın kadının yüzyılı olacağı kesindir. İl kadın dayanışma komisyonu ve kadın kollarımızda koordineli çalışmalara imza atacağız. Her ilçemizde, mahallelerde ve köylerde kapı kapı dolaşıp kadınlarımıza haklarını en projelerimizi anlatacağız. "Ben bilmem, beyim bilir" olayını bitireceğiz. Yolumuz zor ve uzun. Kadın olmadan devrim olmaz ve devrim olmadan da kadın kurtulmaz. Başbakan Erdoğan ve hükümet üyeleri üç çocuk açıklamasıyla kadın bedenine karışmaya başlamış, kadınların daha çok çocuk doğurması için teşvikler başlatmıştır. Bizleri kuluçka makinesi gibi görmeye hiçbirinin hakkı yoktur. Üniversite öğrencilerininevlenmesini istiyor ve lise öğrencilerinin de evlenmelerinin önünü açmaya çalışıyorlar. Gezi direnişinde kadınlara yapılan çıplak aramaları daha unutmadık. O tacizleri daha unutmadık. Recep Tayyip Erdoğan konuştuktan isyankar kadınların sayısı artıyor ve isyanları da büyüyor. Bedenimiz bize aittir. Bedenimizden, emeğimizden, kimliğimizden ellerinizi çekin. Kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, tecavüz ve cinsel tacizlere, kadına karşı baskıcı en zulüm içeren, kadının emeğini hiçe sayan kadın taşmanı iktidara dur demenin zamanı gelmiştir. CHP çatısı altında el ele, omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadele kapsamında 21-25 Kasım tarihlerinde Kocaeli kadın platformu olarak düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz olacaktır. 26 Kasım sabah saat 09.00'da adliye önünde toplanarak öldürülen Ö.Y.'nin katilini protesto edeceğiz" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat